Francia csokihab, csokiimádóknak nemcsak húsvétra!

20160314_163820

Nem akarsz órákig a konyhában állni? Akkor a francia csokihabot neked találták ki, mert sütés nélküli desszert és csak három alapanyag  kell hozzá! Csupa csokoládé és mindössze 20 perc alatt kész van. Egyszerű fagylaltos kehelyben vagy borospohárban tálalva mutatós és isteni az íze. Ajánlom a csokoládé szerelmeseinek nemcsak húsvétra!

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
6 db tojás
1 narancs reszelt héja

20160314_163510

Elkészítés:
Az apróra vágott csokoládét gőz fölött egy lábasban felolvasztom. Majd hagyom, hogy langyosra kihűljön, aztán a 6 tojássárgáját egyenként hozzákeverem, végül a habbá felvert tojásfehérjét belekeverem. A masszát poharakba öntjük, a tetejére narancshéjat reszelünk és a hűtőben hagyjuk egy fél órát állni. Hidegen tálaljuk! 

20160314_163257

Jó étvágyat!