Francia csokihab, csokiimádóknak nemcsak húsvétra!
Nem akarsz órákig a konyhában állni? Akkor a francia csokihabot neked találták ki, mert sütés nélküli desszert és csak három alapanyag kell hozzá! Csupa csokoládé és mindössze 20 perc alatt kész van. Egyszerű fagylaltos kehelyben vagy borospohárban tálalva mutatós és isteni az íze. Ajánlom a csokoládé szerelmeseinek nemcsak húsvétra!
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
6 db tojás
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
Az apróra vágott csokoládét gőz fölött egy lábasban felolvasztom. Majd hagyom, hogy langyosra kihűljön, aztán a 6 tojássárgáját egyenként hozzákeverem, végül a habbá felvert tojásfehérjét belekeverem. A masszát poharakba öntjük, a tetejére narancshéjat reszelünk és a hűtőben hagyjuk egy fél órát ...