Sárgarépával és cukkinivel töltött juhtúrós csirkemell

 

20160724_111235

Miben rejlik az igazán finom étel titka? Abban, hogy jól választunk receptet, hozzánk illő ízvilágot és talán a legfontosabb, hogy odafigyelünk az étel elkészítésre. Nem kell mester szakácsnak lennünk és nem kell michelin csillagos menüsorral elkápráztatnunk másokat. Ne feledjük, hogy már a nagyanyáink is tudták, hogy  az egyszerű étel, amit szeretettel készít az ember, az aratja a legnagyobb sikert. A receptet ajánlom a juhtúró szerelmeseinek!

20160724_110330

 Hozzávalók:
8 szelet csirkemell
8 szelet bacon
2 db szál sárgarépa
2 közepes cukkini
10 dkg juhtúró
étolaj

Elkészítés:
Két darab csirkemell szeletet ráfektetünk két-két bacon szeletre  és megkenjük juhtúróval,  majd rárakjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát és cukkinit, végül feltekerjük. A maradék hússzeleteket ugyanígy megtöltjük és feltekerjük. A töltött csirkemell tekercseket kiolajozott tepsibe tesszük és alufóliával lefedve 180 fokon 30 percig sütjük, végül pedig fólia nélkül 10 percig pirítjuk. Tálalhatjuk rizzsel, burgonyapürével vagy akár petrezselymes burgonya is illik hozzá.
 
20160724_111735 (1) (1)

Jó étvágyat!