Sárgarépával és cukkinivel töltött juhtúrós csirkemell
Miben rejlik az igazán finom étel titka? Abban, hogy jól választunk receptet, hozzánk illő ízvilágot és talán a legfontosabb, hogy odafigyelünk az étel elkészítésre. Nem kell mester szakácsnak lennünk és nem kell michelin csillagos menüsorral elkápráztatnunk másokat. Ne feledjük, hogy már a nagyanyáink is tudták, hogy az egyszerű étel, amit szeretettel készít az ember, az aratja a legnagyobb sikert. A receptet ajánlom a juhtúró szerelmeseinek!
Hozzávalók:
8 szelet csirkemell
8 szelet bacon
2 db szál sárgarépa
2 közepes cukkini
10 dkg juhtúró
étolaj
Elkészítés:
Két darab csirkemell szeletet ráfektetünk két-két bacon szeletre és megkenjük juhtúróval, majd rárakjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát és cukkinit, végül feltekerjük. A maradék hússzeleteket ugyanígy megtöltjük és feltekerjük. A töltött csirkemell tekercseket kiolajozott tepsibe tesszük és alufóliával lefedve 180 fokon 30 percig sütjük, végül pedig fólia nélkül 10 percig pirítjuk. Tálalhatjuk rizzsel, burgonyapürével vagy akár petrezselymes burgonya is illik hozzá.
Jó étvágyat!