Szilvás krémmel töltött sült alma, az ősz igazi desszertje

 20161016_154751-1

Egy olyan desszert, amihez nem kell tudni sütni? Igen! A sült alma nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, amit már a nagyanyáink is tudtak. Régebben, amikor még nem a csokoládé és a chipsek korát éltük a sült alma volt a gyerekek kedvenc édessége. A legsavanyúbb alma ízét is sütve édesnek érezzük és hogyan tudjuk ezt még fokozni? Nem kell hozzá más csak egy kis fahéj meg szilvalekvár és nemcsak isteni illat lengi be a lakást,  hanem végül a könnyed sült gyümölcs zamatos íze mindenkit levesz a lábáról. Igaz a mondás, hogy a kevesebb az néha igenis több!

20161016_154717

Hozzávalók:
3 db nagy alma
narancs reszelt héja
2 ek. szilvalekvár
1 marék dióbél
egy csipetnyi fahéj

20161016_153841-1

Elkészítés:

Az almákat megmossuk elfelezzük, a magházat kiskanállal kikaparjuk, majd az alma belsejét üregesre vájjuk ki. Az így kikanalazott almát, aprítógépbe tesszük és ízesítjük szilvalekvárral, fahéjjal végül reszelt narancs héjával összeaprítjuk. Az így kapott szilvás tölteléket visszatöltjük az almákba, amik tetejét dióbéllel megszórjuk. Az almákat kiolajozott jénai edénybe tesszük és 200 fokon 30 percig sütjük.

20161016_154622

Jó étvágyat!