Fetás mézes céklasaláta, az isteni vitaminforrás

20161101_114350

Az elmúlt évek alatt rengeteg receptet kipróbáltam. Sokszor felmerült a kérdés van még új  nap alatt? Hiszen szinte a csapból is receptek folynak. Szerintem minden csak nézőpont kérdése, mert akkor is hogyha, két ember ugyanazt receptet is veszi alapul, mégsem teljesen ugyanúgy fogja megfőzni ugyanazt az ételt. Szeretem a régi tradicionális magyar ételeket, ám vonz a nemzetközi konyha és lisztérzékenyként gyakran újragondolok egy-egy receptet. Hogy vannak-e olyan pillanataim, amikor a lelkesedésem alábbhagy? Igen vannak, ilyenkor igyekszem új ízeket kóstolni vagy egyszerűen csak jönnek a pozitív visszajelzések. Két hete az egyik  régi kedves ismerősöm megkeresett, hogy nekem ajándékozzon 3000 összegyűjtött receptet, azzal a címszóval, hogy rám gondolt, mert tudja, hogy lételemem a főzés. Elcsodálkoztam rajta, hogy bár nem tartjuk napi szinten a kapcsolatot mégis a blogon keresztül néha "főzőcskézik" velem. Ezek a kis gesztusok úgyis hívhatnám, hogy lelkisimik viszik előre az embert, mert főzni jó, azonban együtt főzni másokkal még jobb! Következzen egy kevésbé ismert édes és egyben pikáns egészséges recept!

20161101_114407

Hozzávalók:
2 db nagyobb cékla
10 dkg feta sajt
só, bors, méz
olívaolaj
petrezselyemzöld
balzsamecet

Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, megmossuk majd kisebb kockákra vágjuk. Egy kiolajozott jénai tálba tesszük, sózzuk borsozzuk és ízlés szerint meglocsoljuk mézzel, balzsamecettel és olívaolajjal, végül összekeverjük. Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük, a cékla akkor jó, ha puha az állaga, ha villát szúrunk bele.
A megsült céklára fetasajtot kockára vágott fetasajtot és apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.

 20161101_114419

Jó étvágytat!