Kolbászos-sonkás rizzsel töltött kakkukfűves gombafejek nosztalgikus hangulatban
A gomba kapcsán mindig a kedvenc gyerekkori mesém jut az eszembe, amikor az erdőben az állatok egy tisztáson lévő gomba alá menekülnek. Sorban egymás után érkeznek és kéredzkednek be a kalapja alá, majd csodálkoznak rajta, hogy egy kis gomba alá öten is befértek. Nemhiába, hiszen a gomba mérete megnőtt az esőben, ők pedig ennek köszönhetően menekültek meg a bőrig ázástól. A gombafej nemcsak Szutyejev meséjében értékes, hanem az ínyenceknek konyhában is, mert a frissen sült töltött gomba íze isteni. Az elkészítése nagyon egyszerű, ezért a kezdők is bátran kipróbálhatják!
Hozzávalók:
5 dkg előfőzött rizs
500 g csiperke gomba
6 ek. tejföl
5 dkg sonka
5 dkg kolbász
kakukkfű, só
1 gerezd fokhagyma
3 dkg sajt
...