Citromos uborkás csodaital

20160207_102107

Citromos uborkás ital, ami serkenti az emésztést? Gyakran érzed, hogy étkezés után, hogy akkora a hasad, mint egy lufi? A megoldás házi gyógymód is lehet, ami teljesen természetes összetevőkből áll és enyhíti a teltségérzetet.  A recept Cynthia Sasstól származik, aki napjaink egyik legismertebb dietetikusa. Mivel friss mentát nem könnyű beszerezni télen,  ezért a receptet a mentateával készítettem el. Az enyhe mentateában jól érvényesül az uborka és a citrom íze és az ital frissítő hatása nemcsak a gyomrunkra, hanem a lelkünkre üdítően hat.

Hozzávalók:
2 liter víz
1 db kígyóuborka
1 citrom
mentatea
1 kis darab gyömbér

Elkészítés:
Két liter mentateát főzünk, majd miután kihűlt a karikára vágott citromot, uborkát és a gyömbért beletesszük és állni hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben. Leszűrve fogyasztjuk.

20160207_103142