Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Répatorta narancsos joghurt öntettel: játék az ízekkel

20160221_154452

Mitől igazán finom a répatorta? Az titok nyitja az elkészítésben rejlik azaz, hogy hogyan játszadozunk az ízekkel. A répához remekül illik az alma, a fahéj és vanília, amitől a torta tésztánk édeskés lesz, mindezt nyakon ötjük egy kis naranccsal ízesített savanykás görög joghurttal és megszületik a tökéletes ízkombináció. Édesítésre mindössze a vanília szirupot használtam, az abban lévő cukor mennyiséget elégnek találtam, így bár nem lett cukormentes, de mégiscsak könnyebb szívvel bűnözik az ember. Ennek a desszertnek az elkészítését a kezdőknek is ajánlom, hiszen az összetevőket szinte csak össze kellett keverni és beleönteni egy tortaformába, bonyolult mázzal sem kell törődni egy egyszerű öntettel öntjük nyakon tálaláskor és kész. Igaz a mondás, a kevesebb az igenis néha több! 

20160221_154311

 Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg sárgarépa
1 db alma
22 dkg gluténmentes liszt
10 dkg rizsliszt
/32 dkg sima búza liszt, annak aki nem lisztérzékeny/
2 tojás
1 csomag sütőpor
1,25 dl étolaj
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
2-3 tk. fahéj
3 ek. vanília szirup
1 citrom reszelt héja
4 ek. útifűmaghéj
1 citrom reszelt héja

A krémhez:
200 g 7%-os görög joghurt
1 ek. vanília szirup
1/2 narancs leve

20160221_154131

Elkészítés:
A tojásokat, összekeverjük a vanília sziruppal, narancs levével és az olajjal. Aprítógépben a meghámozott almát és répát összeaprítjuk. A liszteket, sütőport, útifűmaghéjat és a fahéjat egy tálban összekeverjük. A tojásos keverékhez hozzáadjuk az almát és a répát, majd elkeverjük. Aztán az összekevert száraz alapanyagokat apránként fokozatosan hozzáadjuk a répás masszához. Végül a simára elkevert tésztába a narancsnak és a citromnak a héját bele reszeljük. Kivajazott és liszttel megszórt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perig sütjük.
Végül a görög joghurtot vanília sziruppal és frissen facsart narancsnak a levével ízesítjük.

Tálalás:
Tálaláskor a torta szeletet nyakon önjük a görög joghurtos öntettel és egy kis narancs vagy citrom héjat reszelünk rá.

20160221_154154

Jó étvágyat!

 

 

 

süti beállítások módosítása