Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Smoothiek

Virslis tejszínes tészta zöldborsóval 15 perc alatt tészta imádóknak

 20160114_150626-1

Sokszor már magunk sem tudjuk, hogy mit főzzünk, a nők többsége fáradtan fog hozzá hétköznap esténként a főzésnek. Ilyenkor előnyben részesítem az egyszerű ételeket, amihez nem kell sokféle hozzávaló és aminek az elkészítése nem vesz sok időt igénybe. Ne feledjük a kevesebb néha igenis több!

Hozzávalók:
500 g spagetti tészta
6 db füstölt virsli
1 marék mirelit zöldborsó
1 dl tejszín
15 dkg trappista sajt
só, bors, oregánó
olaj

Elkészítés: 
A felkarikázott virslit kevés olajon egy serpenyőben elkezdjük pirítani. Vízforralóban vizet forralunk, a felforrt vizet egy fazékban feltesszük magas fokozatra főni majd egy  kis olajat és sót teszünk bele, végül beletesszük a spagetti tésztát. A megpirított virslihez hozzáadjuk a mirelit zöldborsót,  pároljuk és egy kis tejszínt öntünk hozzá aztán  sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. Amint a borsó megpuhult és egyszer felforrt a szósz is, akkor már kész is van. Végül a közben megfőtt tésztát leszűrjük.

20160114_150709

A tésztát melegen és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Füstölt tokhalfilé paradicsomos ruccola salátával 10 perc alatt

20161226_123058-1

A hétköznapi rohanásban nincs is jobb egy könnyen és gyorsan elkészíthető ételnél. Mindössze vegyük meg a hozzávalókat, majd otthon 10 perc alatt készítsük el az ételt, végül nem marad más hátra minthogy jóízűen fogyasszuk el. Ajánlom a receptet a tokhal szerelmeseinek!

Hozzávalók: /2 főre/
10 dkg füstölt tokhalfilé
4 marék ruccola
1 fej lilahagyma
2 paradicsom
2 ek. olívaolaj
1 citrom kifacsart leve
1 tk. méz


Elkészítés:
A paradicsomot és megpucolt lilahagymát vágjuk fel kisebb szeletekre és adjuk hozzá a ruccolához, majd készítsük el a saláta dresszingjét. Egy bögrében keverjük össze az olívaolajat, a mézzel és a citrom kifacsart levével és öntsük rá a salátára. Végül a salátát tálaljuk a tokhal szeletekkel és egy pohár száraz vörösbort is ajánlok hozzá.

20161226_123042-1

Jó étvágyat!

 

Körtés-zelleres smoothie

20170102_200542-1

Igazán kreatívak lehetünk bármilyen smoothie elkészítésekor, hiszen tetszés szerint válogathatjuk össze kedvenc gyümölcseinket és zöldségeinket. A hozzávaló alapanyagoknak nemcsak az ízével, hanem a színeivel is játszadozhatunk. A körtés-zelleres smoothie színével és  ízével a nyárt idézi és egyben feltöltheti egy kis energiával a napunkat.

Hozzávalók:
1 körte
1 szál angol zeller
1 közepes narancs
5 dl szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:
A megpucolt és kisebb darabokra vágott hozzávalókat betesszük a turmixgépbe és hozzáöntjük az ásványvizet, végül összeturmixoljuk. 

20170102_200702-1 

Ez a hónap a smoothiek ízvilágáról szól, ha kedvet kaptál akkor csatlakozz bátran!

Banános-spenótos smoothie, a vitaminbomba

20170101_134414-1

Izgalmasnak tűnik az év első hónapja, eldöntöttem, hogy a január a smoothiek ízvilágáról fog szólni. Beiktatom az étrendembe, ezeket a gyomorsimogató finom turmixokat. Mindennap kreálok egy új turmixot, a hozzávalók kiválasztásánál pedig a gyümölcsöket és a zöldségeket is egyaránt előnyben részesítem. Gyerekként utáltam a spenótot, aztán pár éve  megváltozott az ízlésem és az egyik kedvencem lett a spenót főzelék jó sok fokhagymával. Most derült a ki a számomra, hogy a nyers spenótból kiváló turmixot tudunk készíteni, ha a megfelelő gyümölcsöket választjuk ki hozzá. Hogy milyen lett az íze? Finom üde és a banántól egy kicsit édeskés.

Hozzávalók:
2 marék spenót levél
1/2 banán
1/2 alma
1 narancs kifacsart leve
5 dl szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:
A megmosott és meghámozott hozzávalókat a turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a frissen facsart narancslét és az ásványvizet és összeturmixoljuk.

20170101_135027-1

                   Ez a hónap a smoothiek ízvilágáról szól, ha kedvet kaptál akkor csatlakozz bátran!

süti beállítások módosítása