Kolbászos cukkini hajó mozzarella sajttal, az egyszerű főétel

Még tart a cukkini szezon, amit érdemes kihasználni. Hogy miért éppen a cukkinit válaszd? Mert egészséges alapanyag és semleges az íze, rajtunk múlik, hogy mit párosítunk hozzá és mit hozunk ki belőle. A cukkini hajó az egyik kedvencem, gyorsan kész van és mehet a sütőbe, ahol nincs semmi más dolga mint, hogy ízletesre süljön. Hogy milyen az íze? Egy kicsit olaszos és a kolbásztól mégis magyaros.  Ajánlom a kezdő konyhatündéreknek is!

Hozzávalók:

2-3 nagyobb cukkini
20-25 dkg parasztkolbász
1 csomag mini mozzarella
15 dkg trappista sajt
10 db koktél paradicsom
oregánó

Elkészítés:

Alaposan megmossuk a cukkiniket, aztán félbe vágjuk és kiskanállal üregesre kivájjuk a belsejét. A kolbászt és a mini mozzarella golyókat és  a koktél paradicsomokat felkarikázzuk és trappista sajtot lereszeljük. A cukkini hajók belsejét meghintjük sajttal, majd vegyesen megtöltjük a kolbásszal, a paradicsommal és a mozzarella golyókkal. Végül kiolajozott jénai tálban 180 fokon 20 percig sütjük,   öt perccel sütőből való   kivétel előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy csipetnyi oregánóval, majd megpirítjuk.
 
 
 
Vigyázat gyorsan fogy! Jó étvágyat!