Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Gránátalmás-szilvás smoothie, a pohárba zárt ősz íze

Szeretem az  őszi levelek tarka színkavalkádját, amelyek vidámmá teszik a napsütéses erdőt. A szezonális őszi gyümölcsökkel pedig új ízkombinációk születhetnek. Egy pohár frissítő smoothie   nemcsak finom, hanem egy kis energiát is ad. Hogy milyen az íze? A gránátalma savanykás ízét a szilva megédesíti és nemcsak az ízében, hanem a színében is visszaköszönt az ősz. 

Hozzávalók:
1 gránátalma
1 banán
4-5 szem szilva
0,5 dl szénsavmentes ásványvíz
egy csipetnyi fahéj

Elkészítés:
A megtisztított hozzávalókat beletesszük a turmixgépbe és felöntjük ásványvízzel és egy-két perc alatt összeturmixoljuk, végül ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

Smoothie story, nem divatból szeretem

Hogyan lettem a smoothi-ek szerelmese? Hát majdnem két évvel ezelőtt kezdődött  minden, amikor karácsonyra egy smoothie készítő gépet kaptam ajándékba. Életmódváltásban voltam akkor is, így az ajándék is ehhez a célhoz passzolt. Persze úgy gondoltam akkor, hogy majd ezekkel az italokkal megváltom a világot. Pikk-pakk lefogyok,  hozzá teszem ez most pár hónapja kezd megvalósulni és nem is villámgyorsan, hanem 4, 5 hónapos úszás után, de ez már egy másik történet. Szóval elkezdtem játszadozni az ízekkel,  mindenféle gyümölcsöt és zöldséget kipróbáltam például almás-céklás, körtés-zelleres, banános-spenótos, sőt még koffein élvezetnek is hódoltam ebben a formában.  A kreatívvá tett, volt olyan vakmerő ötletem, hogy egy hónapon keresztül minden nap másfélét készítek és erről írok a blogomban. Ezt azonban az első késő esti lámpánál készült képnél elvetettem, azzal a címszóval, hogy majd nyáron megcsinálom, mert a természetes fény nélkülözhetetlen.
Aztán mint tudjuk minden csoda  három napig tart, így a lelkesedésem alábbhagyott. Azonban ott volt a konyhapulton  a gép, már nem akartam megváltani a világot, azonban tartottam magam ahhoz, ha már megvan csak használom. A nyáron volt egy nagyobb mélypontom, amikor másfél  hónapig nem ittam, majd az egyik kolléganőm diétába kezdett és pont a smoothie-kat kóstolgatta, akkor rájöttem, hogy hiányzik az íze. Egyszóval a smoothie beleivódott a hétköznapokba, hiszen tíz perc alatt kész van. A  variációk száma szezonálisan végtelen,  így megőrizhetjük az újdonság varázsát. Egy fél literes adag egy tízórait vagy uzsonnát kiválthat és jó érzéssel tölt el, hogy én készítettem és hogy pontosan tudom milyen összetevők vannak benne. Nem utolsósorban a legnagyobb előnye, hogy olyan az íze, amilyennek én szeretem.

[gallery columns="4" ids="4486,4485,4456,4131,4058,4103,4072,4416"]

süti beállítások módosítása