Sütőtökös smoothie, ami feldobja szürke hétköznapokat

A sütőtök kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték, állítólag kígyómarást is gyógyítottak vele. Különleges narancssárga színét magas béta karotin tartalma adja, magas a rosttartalma és kiváló antioxidáns forrás. Érdemes kihasználni, amíg  még tart a  sütőtök szezon,  ha már úgyis sütünk a sütőben sütőtököt, akkor mentsünk ki belőle pár darabot. Miért is ne lehetne belőle krémesen lágy édeskés ízű smoothie-t készíteni? Próbáld ki, hiszen az egyszerű dolgok a legjobbak!

Hozzávalók:
3-4 darab kisebb sült sütőtök darab
1/2 banán
1/2 alma
1/2 citrom leve
1/2 liter szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:

A megtisztított alapanyagokat beletesszük turmixgépbe, majd felöntjük ásványvízzel és egy-két perc alatt összeturmixoljuk.

A receptet sok szeretettel ajánlom Gabcsinak, aki évek óta lelkesít a blogolásban! :) Köszönöm!