Fokhagymás cukkinikrémleves, mert megérdemled

 

Tombol az influenza szezon és tele a sajtó a korona vírussal kapcsolatos információkkal. Nem mosolyognak az emberek a tömegközlekedési eszközön, rohannak haza, ha tehetnè  a lakásból sem jönne ki az ember. Mit tegyünk ha  a tavaszi fáradtságtól rossz a közérzetünk? Esetleg a megfàzàs tűneteit vesszük észre magunkon? Fordìtsunk nagyobb figyelmet az egészségünkre. Szedjünk vitaminokat, igyunk sok folyadèmot ès lehetőség szerint pihenjünk egy kicsit. Ilyenkor jòl esik egy gyomorsimogatò krèmleves a gyomrunknak. Miért válasszuk alapanyagnak pont a cukkinit? Mert semleges íze miatt bàrmilyen màsik alapanyaggal kiegészìthetjük. A vàlasztàsom a fokhagymàra esett, mondjuk nem a vàmpìrűző, hanem az immunerősìtő hatàsa miatt.

Hozzávalók:
3-4 saláta cukkini
2, 5 dl 10 % -os tejszín
2 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
1 natúr joghurt
cheddar sajt
petrezselyem zöld
1/4 zeller
2 ek. rizsliszt
szerecsendió
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
Forró olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. A cukkinit alaposan megmossuk és feldaraboljuk rátesszük az üvegesre sült hagymára, hozzáadunk annyi vizet, hogy éppen elfedje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, apròra vàgott fokhagymát, zelllert  ès  friss petrezselymet teszünk bele. Sòval, borssal ès szerecsendiòval ìzesìtjük. Fedővel lefedve szétfőzzük a hozzávalókat, majd egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Érdemes ilyenkor hozzáadni a tejszínt, a natùr joghurtot, lisztet  és még egyszer turmixolni, így a végeredmény garantáltan csomómentes lesz. A tűzhelyre visszarakva tetszés szerint vizet adhatunk hozzá és felforraljuk. Forrón reszelt sajttal és petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

Jò étvàgyat!