Tárkonyos raguleves lightosan

img_4289.JPG

Az új évet pár plusz kilóval és magas vérnyomással sikerült indítanom, ezért visszatértem az egészségesebb ételek készítéséhez. Ez így jobban hangzik, mintha azt mondom, hogy diétázom. Igyekszem úgy hozzáállni, hogy nem lemondásként fogom fel az adott helyeztet, hanem lehetőséget látok benne. Most ez van, életmódot váltok. Ebből mit lehet kihozni? Hiszen volt már ilyen a világtörténelemben és mégsem kellett a finom ételekről lemondania az embernek. Pár összetevőt kicseréltem a kedvenc ragulevesemben, így egy könnyedebb, ám ugyanolyan ínycsiklandozó  leves lett a végeredmény. A mottóm: diétázom, de nem éhezem!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 250 ml 10%-os tejszín
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 250  g mirelit zöldségkeverék (répa, brokkoli, karfiol)
  • 250g mirelit zöldborsó
  • só, bors, tárkony
  • 2 db leves kocka 
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • étolaj

Elkészítés:

A csirkemellet hideg vízben alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk a paprikával, rátesszük a húst. Sózzzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félig puhára pároljuk. Időnként egy kis  vizet adunk hozzá. Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a mirelit zölségeket, felengedjük vízzel, leves kockával és tárkonnyal ízesítjük. A levest lassú tűzön készre főzzük, végül a tejszínt hozzáadjuk és újra felforraljuk.

Jó étvágyat!