Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2022. feb 23.

Milyen az íze a békának?

írta: Varázslat fakanállal
Milyen az íze a békának?

img_3568.jpg

Kóstoltál már békát? Ha nem akkor, ez a kicsit szokatlannak tűnő téma neked szól! Egyik nap a barátnőimmel egy étteremben vacsoráztunk, amikor az étlapon a vörösboros békaragun akadt meg a szemem. Sohasem ettem békát, mindig érdekelt, hogy vajon milyen lehet az íze, ezért filóztam rajta, hogy megkóstolom. A döntésen hezitálva, hogy igen azaz béka, vagy nem és maradok a megszokottnál, hirtelen bevillant egy gyerekkori ének.

Az unokatesómmal olyan öt évesek lehettünk, amikor  énekelték nekünk, mondjuk korántsem a békacomb miatt, hanem mert a vezeték nevünk szerepelt benne. Nekünk az elejét is átköltötték a nagyszülők, semmit sem bíztak a véletlenre. 

"Bíróéknál ég a világ, sütik már a rántott békát, zimme-zumm ...

Tovább Szólj hozzá

2022. feb 22.

Tárkonyos raguleves lightosan

írta: Varázslat fakanállal
Tárkonyos raguleves lightosan

img_4289.JPG

Az új évet pár plusz kilóval és magas vérnyomással sikerült indítanom, ezért visszatértem az egészségesebb ételek készítéséhez. Ez így jobban hangzik, mintha azt mondom, hogy diétázom. Igyekszem úgy hozzáállni, hogy nem lemondásként fogom fel az adott helyeztet, hanem lehetőséget látok benne. Most ez van, életmódot váltok. Ebből mit lehet kihozni? Hiszen volt már ilyen a világtörténelemben és mégsem kellett a finom ételekről lemondania az embernek. Pár összetevőt kicseréltem a kedvenc ragulevesemben, így egy könnyedebb, ám ugyanolyan ínycsiklandozó  leves lett a végeredmény. A mottóm: diétázom, de nem éhezem!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 250 ml 10%-os tejszín
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 250  g mirelit ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása