10 tipp, hogy hogyan legyünk sikeresek a konyhában

Mitől lesz valaki igazán sikeres a konyhában? Hogy lehet egyeseknek minden főztje után a gyerekek,  a barátok , a kollégák sőt még az anyósa is megnyalja mind a tíz újját? Pedig te is lelkesen állsz neki sütögetni a konyhában mégis  a végeredmény mégsem ugyanaz, mintha Marta Stewart tenné le eléd az asztalra. Mi lehet a titok nyitja?

  1. Ha újoncok vagyunk a konyhában akkor kezdjünk az alapoknál, ne akarjunk rögtön francia krémest sütni, hanem készítsünk először valami egyszerűbbet. Mondjuk akár  főzzünk pudingot, hogy túl egyszerűnek hangzik? Lehet, hogy az, azonban, ha nem figyelünk pillanatok alatt odakap a lábas aljában.
  2. Fontos a jó recept választás, válasszunk könnyen elkészíthetőt és olyat, amiben szezonális alapanyagok szerepelnek.
  3. Az összes alapanyagot  jó minőségben szerezzük be és készítsük elő a főzés előtt.
  4. A receptet többször olvassuk át, értelmezzük a teendőket és a leírt sorrendet tartsuk be.
  5. Ha nincs meg otthon minden hozzávaló, akkor önkényesen ne kratívoskodjunk. Például egy tésztába nem mindegy, hogy margarint vagy vajat teszünk, mert más lesz az állaga vagy nem  kel meg a tészta.
  6. A főzés vagy sütés alatt, ne menjen TV  a konyhában, két kavarás között ne hívjuk fel a legjobb barátnőnket, hanem teljesen figyeljünk a főzésre és az étel ízére.
  7. Folyamatosan kóstoljuk meg a készülő ételt, a fűszerekkel óvatosan bánjunk. Inkább többször fűszerezzük az ételt, minthogy rögtön túl sok boruljon bele.