Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. máj 20.

Tejfölös gombapaprikás

írta: Varázslat fakanállal
Tejfölös gombapaprikás


Egy jó gombapaprikás mindig jó ötlet, persze csak azoknak akik szeretik a gombát. Nincs is annál jobb, mint amikor vidéken eső után kimegy  az  ember az erdőbe gombázni. Ilyenkor arra figyeljünk oda, hogy olyan ismerőssel menjünk a gombát kutatni, aki pontosan ismeri őket és soha ne vegyünk fel olyan gombát, aminek az ismeretében nem vagyunk biztosak. Nyáron szedett tínóra/tinóru gombát érdemes vékony szeletekre vágni és egy hálón megszárítani, majd üvegben eltenni télire. A hétköznapokban marad a klasszikus bevásárlási mód, ha van rá lehetőség inkább a piac, mint a szupermarket. Válasszunk mindig friss gombát alapanyagként és vásárlás után egy napon belül érdemes elkészíteni belőle az ételt. 

Hozzávalók:
/4 főre/
50 dkg ...
Tovább Szólj hozzá

2012. máj 19.

Zöldborsó leves gazdagon

írta: Varázslat fakanállal
Zöldborsó leves gazdagon


  A tavasz illetve a kora nyár  egyik  nagy előnye, hogy kedvező áron juthatunk hozzá a friss és zamatos zöldségekhez. Éljünk hát vele! Könnyen és gyorsan elkészíthető leves, sok zöldséggel általában a család kedvence és a gyerekek is gyakran repetáznak belőle.

Elkészítési idő:  35 perc


Hozzávalók:
3 db sárgarépa
2 db zöldséggyökér
10 dkg zöldborsó
1 kis fej zeller
1/2 fej karalábé
pár szál petrezselyemzöld
só, bors, Podravka delikát,olaj
2 marék eperlevél tészta/ gluténmentes a Pasta d'oro/


Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboljuk és kevés olajon kicsit megpároljuk.majd 2 liter vizet hozzáöntve addig főzzük, amíg a zöldségek kellőképpen megpuhulnak. A levest sóval, borssal kevés delikáttal és apróra vágott ...
Tovább Szólj hozzá

2012. máj 17.

Szendvicsek nemzetközi pékárúkból

írta: Varázslat fakanállal
Szendvicsek nemzetközi pékárúkból

Mini olívás ciabatta

Igen az egyszerű több. Nem lehet éjjel nappal főzni, néha egy jól sikerült szendvics is megteszi a rohanásban, vagy hazaérve fáradtan jól esik vacsorára vagy a munkahelyen uzsonnára. 


 Szerencsére szupermarketekben igen nagy a választék, ha az ember nem sima zsömlére vágyik. Egyik nagy kedvencem , amit ajánlok a mini olívás ciabatta, aztán a bécsi zsömle és végül a sváb bagett. Mivel töltsük meg őket? Nagyon finomak sajtkrémmel, felvágottal és sok zöldséggel.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:
/2 fő részére/
4 mini olívás ciabatta/ 2 sváb bagett
medve sajtkrém
10 dkg sonka
2 db paradicsom
1/2 db póréhagyma
1/4 db uborka
saláta
csípős ketchup
majonéz
Elkészítés: 
A zöldégeket alaposan megmossuk és ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása