Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. júl 17.

Almás fahéjjas lepény

írta: Varázslat fakanállal
Almás fahéjjas lepény


A meleg sült almás lepény nyári estén nagyon jól esik az embernek. Egy kicsit új ízvilágot ajánlok azzal, hogy kukoricaliszttel csináltam. Így kevesebbet kell sütni belőle, mert igencsak laktató. Kíváncsi voltam arra, hogy rajtam kívül, hogyan ízlik a környezetemnek. Teszteltem hát és három különböző őszinte jó barát, mondott is kritikát, szerintük finom lett, így ajánlom, hát mindenkinek.




Hozzávalók:
15 dkg kukoricaliszt
1 db tojás
2 dl tej
5 dkg kristálycukor
1-2 szép nagy alma
őrölt fahéj
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
porcukor
1 ek.étolaj

Elkészítés:
A kukoricalisztet, a tojást, a cukrot és  a tejet keverjük csomómentesen össze és fél órára hagyjuk állni. A sütőformát /ha nem szilikonos ...
Tovább Szólj hozzá

2012. júl 16.

Gluténmentes vásárlási tippek 2.

írta: Varázslat fakanállal
Gluténmentes vásárlási tippek 2.


Elsőként érdemes lecserélni az alapvető alapanyagokat, amik a főzéshez szükségesek. Gondolok például a lisztekre, amit az első tippben ismertettem. M ajd hagyjuk el az instant kávékat és fogyasszunk mindig friss főzött kávét kávéfőző vagy a hagyományos kotyogós segítségével. Legyen otthon holland kakaó és a leveskockákat cseréljük le gluténmentes delikátra, például a Podravkára. Valamint nem árt, ha mindig többféle gyümölcsünk van otthon.





Tésztákból van választék, bár igaz az áruk drágább, mint a hagyományos tésztáké.















Előfordul, hogy nincs otthon általunk sütött kenyér, ebben az esetben érdemes élni a boltival. Sajnos nem minden
szupermarketben lehet kapni, de a bioboltokban általában igen.














Szlovák sonkák gluténmentesek ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása