Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. nov 25.

Hordós káposzta

írta: Varázslat fakanállal
Hordós káposzta


Közeledik a tél, az évszakváltozást egyre jobban tapasztaljuk magunkon is. Reggel  álmosan a szürkületben indulunk és este  hamarabb sötétedik, az idő mindig borongós és a nap már alig süt. Szervezetünk ki van téve az időjárás viszontagságainak. Igyunk sok forró teát friss citrommal és mézzel, ajánlom a forralt bort, a fokhagymás pirítóst és itt a szezonja a krémleveseknek is, valamint a savanyú káposztának. Apropó savanyú káposzta, amikor kislány voltam én is kivettem mindig a részem a családi hordós káposzta készítéséből. A szüleim akkoriban, fejes káposztákat vettek és a gyalut két szék közé tették úgy, hogy a gyalu egyik vége az egyik széken, a másik vége a másikon volt. Én voltam az egyik végén a nehezék és ...
Tovább Szólj hozzá

2012. nov 24.

Gyors olaszos csőben sült

írta: Varázslat fakanállal
Gyors olaszos csőben sült

Triplán könnyed receptet ajánlok a zsúfolt hétköznapokra! Miért triplán könnyed? Mert fél óra alatt kész is van, valamint kezdő szakácsok is profin el tudják készíteni és végül igazán könnyed, mert zöldséget sütünk csőben a sütőben. Milyen az íze? A  megsült paradicsomot  és a cukkinit pikánssá teszi a lilahagyma, valamint az egészet áthatja az oregánós húsos szósz mediterrán íze. Gyors, egyszerű és finom! Remekül illik hozzá egy pohár száraz vörösbor és elégedetten hátradőlhetünk hozzá.
Hozzávalók: /2-3 főre/
2 db nagyobb cukkini
1db lilahagyma
2 db paradicsom
1 db mozzarella sajt
400 g makaróni szósz/ vagy bolti  húsos paradicsomos szósz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat megmossuk és ...
Tovább Szólj hozzá

2012. nov 20.

Az igazi rizottó titka

írta: Varázslat fakanállal
Az igazi rizottó titka



Először látogattam el a Magyar Kézműves Ízek Vásárára és jól tettem, mert jó pár gasztronómiai élménnyel lettem gazdagabb. Hogy kerültem oda? Az egyik legjobb barátnőm hívott fel, hogy tudod, hogy most lesz ez a program?  Meglepetten válaszoltam, hogy nem, mert nem lehet naprakész az ember a főváros összes rendezvényéből. Nézd meg az interneten és hívj fel, hogyan döntöttél  jössz-e vagy sem! - hangzott el.  Utolsó mondatként hozzátette, hogy szerinte ott a helyem, mert az egyik chef is főz az egyik főzős csatornáról.  Ez az utolsó mondat rögtön megmaradt a fejemben és nem hagyott nyugodni, hiszen hobbyszakácsként  szeretek főzős műsorokat nézni és számtalan szakácskönyvet  is olvasok.  Szóval a profikkal főzni vagy ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása