Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. dec 02.

Karácsonyi narancsos-mandulás bonbon

írta: Varázslat fakanállal
Karácsonyi narancsos-mandulás bonbon



Úgy gondolom így az advent első vasárnapján továbbra is jó ötlet, hogy karácsonyra saját készítésű bonbonokat adjunk ajándékba. Egy egyszerű finomság elkészítése, akár a gyerekek bevonásával is nem várt sikerhez vezethet. Kifejezetten karácsonyi ízvilágra gondoltam, így jutott eszembe a vanília, narancs, a csillagánizs és tölteléknek egy kis mandula. Nem volt vitás, hogy a szív alakú bonbon formára esik a választásom, ha már a bonbont a csokoládé királynőjét készítjük el, adjuk meg a módját.

Elkészítési idő: 35 perc + 1 óra fagyasztás


Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
1/2 narancs reszelt héja / vagy
1/4 ampulla narancs aroma
4-5 ek. főző tejszín
5 g mandulaszirom
csipetnyi csillagánizs


Elkészítés:
A vaníliarúdból ...
Tovább Szólj hozzá

2012. nov 29.

Vörösáfonyás bonbon

írta: Varázslat fakanállal
Vörösáfonyás bonbon

Bonbon karácsonyfa

Közeleg a karácsony és előnyben részesítem a saját kezünkkel készített ajándékokat. Miért? Mert tudom, hogy a készítője vette a fáradtságot és nem sajnálta az idejét arra, hogy személyre szóló egyedi meglepetést készítsen. Ezek az apró figyelmességek eltalálják a szívünkhöz vezető utat az ünnepek idején. Sikerült az idén ellesnem Bruge-ben a belga bonbon titkát, azóta vágytam arra, hogy bonbont készítsek. Karácsony remek alkalom arra, hogy az édes aprósággal lepjük meg szeretteinket.


Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
2 ek. vörösáfonya
4 cl szilvapálinka
3-4 ek. főzőtejszín
1 vaníliarúd / vagy vanília aroma

Elkészítés:

Fél órával a bonbon készítés előtt a vörösáfonyát beáztatom a pálinkába, ...
Tovább Szólj hozzá

2012. nov 26.

Kalács készítés fortélyai Auguszt Cukrászda módra

írta: Varázslat fakanállal
Kalács készítés fortélyai Auguszt Cukrászda módra


Idén látogattam el először a Magyar Kézműves Ízek Vásárára, amelyet negyedik alkalommal rendeztek meg. A rendezvény három napos volt és az egyik kedves barátnőm, amikor invitált  nem rejtette el, hogy szerinte ott a helyem, mert lesz egy pár élő főző show. Ez a kijelentés olyan volt, mintha egy mézes madzagot húznának el az orrom előtt, rögtön igent mondtam hát. A választásunk a vasárnapi programokra esett, mert a reggeli bemutató fonott kalács és péksütemény készítésről szólt. Az utóbbi alkalommal itthon kakaós csigát készítettem, ami várakozáson felül jóra sikeredett, talán mert már kezdem kiismerni a gluténmentes lisztek szeszélyeit.


Kíváncsian vártam hát az Auguszt Cukrászda sütő bemutatóját. A színpadon lévő ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása