Karácsonyi narancsos-mandulás bonbon
Úgy gondolom így az advent első vasárnapján továbbra is jó ötlet, hogy karácsonyra saját készítésű bonbonokat adjunk ajándékba. Egy egyszerű finomság elkészítése, akár a gyerekek bevonásával is nem várt sikerhez vezethet. Kifejezetten karácsonyi ízvilágra gondoltam, így jutott eszembe a vanília, narancs, a csillagánizs és tölteléknek egy kis mandula. Nem volt vitás, hogy a szív alakú bonbon formára esik a választásom, ha már a bonbont a csokoládé királynőjét készítjük el, adjuk meg a módját.
Elkészítési idő: 35 perc + 1 óra fagyasztás
Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
1/2 narancs reszelt héja / vagy
1/4 ampulla narancs aroma
4-5 ek. főző tejszín
5 g mandulaszirom
csipetnyi csillagánizs
Elkészítés:
A vaníliarúdból kikaparom a vaníliát és hozzáadom a tejszínhez, szintén hozzáadjuk a negyed ampulla narancs aromát és a csipetnyi csillagánizst.
A forró tejszínbe beletesszük a kisebb darabokra tört étcsokoládét, majd felolvasztjuk folyékony állagúra.
A szilikon formát félig kikenjük az ízesített csokoládéval.
A csokoládé tetejére ráhelyezzük a mandula szirmokat.
Tetszés szerinti mandula réteget teszünk rá.
A fedő réteg csokoládé következik.
Ha egyenletlen a csokoládé teteje érdemes egy keverő lapáttal elsimítani, hogy a bonbonok megálljanak majd a lábukon.
Végezetül a mélyhűtőbe helyezzük, majd fagyasztás után hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.
Ajándékozáskor praliné papír formába tesszük. Milyen a hatása? Bezsebelhetjük az ámuló tekinteteket és az édes mosolyokat.