Karácsonyi narancsos-mandulás bonbon



Úgy gondolom így az advent első vasárnapján továbbra is jó ötlet, hogy karácsonyra saját készítésű bonbonokat adjunk ajándékba. Egy egyszerű finomság elkészítése, akár a gyerekek bevonásával is nem várt sikerhez vezethet. Kifejezetten karácsonyi ízvilágra gondoltam, így jutott eszembe a vanília, narancs, a csillagánizs és tölteléknek egy kis mandula. Nem volt vitás, hogy a szív alakú bonbon formára esik a választásom, ha már a bonbont a csokoládé királynőjét készítjük el, adjuk meg a módját.

Elkészítési idő: 35 perc + 1 óra fagyasztás


Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
1/2 narancs reszelt héja / vagy
1/4 ampulla narancs aroma
4-5 ek. főző tejszín
5 g mandulaszirom
csipetnyi csillagánizs


Elkészítés:
A vaníliarúdból kikaparom a vaníliát és hozzáadom a tejszínhez, szintén hozzáadjuk a negyed ampulla narancs aromát és a csipetnyi csillagánizst. 


A forró tejszínbe beletesszük a kisebb darabokra tört étcsokoládét, majd  felolvasztjuk folyékony állagúra.


 A szilikon formát félig kikenjük az ízesített csokoládéval.


A csokoládé tetejére ráhelyezzük a mandula szirmokat. 


Tetszés szerinti mandula réteget teszünk rá.


A fedő réteg csokoládé következik.


Ha egyenletlen a csokoládé teteje érdemes egy keverő lapáttal elsimítani, hogy a bonbonok megálljanak majd a lábukon.


Végezetül a mélyhűtőbe helyezzük, majd fagyasztás után hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.


 Ajándékozáskor praliné papír formába tesszük. Milyen a hatása?  Bezsebelhetjük az ámuló tekinteteket és az édes mosolyokat.