Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Bounty bonbon a la Móni


Egy finom kókuszos recept következik Írországban élő barátnőmtől Mónitól, aki életmód tanácsadással foglalkozik. A desszerthez cukor helyett mézet használunk és természetesen gluténmentes. Móni pár napja készítette el a bounty bonbont és nagy örömömre elküldte nekem  a receptet fényképekkel mellékelve. Könnyen elkészíthető és náluk is gyorsan el szokott fogyni. Duplán jó, mert a bon azt jelenti, hogy jó.

Köszi Móni a klassz receptet!

Hozzávalók:
2,5dl tejszín (cukrozatlan)
8 dkg vaj
4 ek. méz
25 dkg kókusz reszelék
A csokimázhoz:
15 dkg étcsoki
4 dkg vaj

Elkészítés:
1. A tejszínt a vajjal össze kell főzni, jól átforralni. Aztán hozzáadni a mézet, majd lehúzni a tűzről, végül hozzákeverni a kókuszt.
2. Aztán hagyjuk kihülni, majd hűtőbe tesszük hogy jól megkeményedjen.
3. Pár óra múlva golyókat formálunk belőle.
4. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Majd egyesével megforgatjuk benne a golyókat. Kis kókusz reszelékkel díszítjük a tetejét.
5.Egy sütőpapírral lefedett tálcán visszatesszük a hűtőbe dermedésig.





Egyszerűen nem lehet neki ellenállni és még sütni sem kell.

Bounty bonbon a la Móni


Egy finom kókuszos recept következik Írországban élő barátnőmtől Mónitól, aki életmód tanácsadással foglalkozik. A desszerthez cukor helyett mézet használunk és természetesen gluténmentes. Móni pár napja készítette el a bounty bonbont és nagy örömömre elküldte nekem  a receptet fényképekkel mellékelve. Könnyen elkészíthető és náluk is gyorsan el szokott fogyni. Duplán jó, mert a bon azt jelenti, hogy jó.

Köszi Móni a klassz receptet!

Hozzávalók:
2,5dl tejszín (cukrozatlan)
8 dkg vaj
4 ek. méz
25 dkg kókusz reszelék
A csokimázhoz:
15 dkg étcsoki
4 dkg vaj

Elkészítés:
1. A tejszínt a vajjal össze kell főzni, jól átforralni. Aztán hozzáadni a mézet, majd lehúzni a tűzről, végül hozzákeverni a kókuszt.
2. Aztán hagyjuk kihülni, majd hűtőbe tesszük hogy jól megkeményedjen.
3. Pár óra múlva golyókat formálunk belőle.
4. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Majd egyesével megforgatjuk benne a golyókat. Kis kókusz reszelékkel díszítjük a tetejét.
5.Egy sütőpapírral lefedett tálcán visszatesszük a hűtőbe dermedésig.





Egyszerűen nem lehet neki ellenállni és még sütni sem kell.

Epres-túrós tortácska

" Ott fenn, a szőlőben van egy nagy terület, ahol csak eper nő.
Amikor érik az eper, a gyerekek is ott ugrálnak mindig,
tanulják, hogy nem szabad rálépni a növényre.
Megfogják a nagy, piros szemeket és összenyomják őket,hogy
az eperlé csak úgy csurog le a könyökükön,
és hallhatatlanul boldogok"
/Dr. Csernus Imre- Pampuryk Péter: Felnőtt húsleves/
Imádom az epret, nem tudok betelni a vele. Pusztán a látványa is jókedvre derít, gyönyörű piros színe rabul ejt. Már kislányként tudtam, hogy nem a külseje határozza meg az ízét. Akkor micsoda? Hát az illata.
Így hát mindenben szeretem és vasárnap este egy túró alapú tortát bolondítottam meg vele. A receptet  kezdő süti sütőknek is ajánlom, mert szinte lehetetlen elrontani és az íze melegen és lehűtve is egyaránt könnyed.
                                                                                                                             Elkészítési idő: 35 perc!
Hozzávalók:
3 dl Schar sütemény liszt /Mix C/
nem érzékenyeknek sima liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
/Haas sütőpor gluténmentes/
1 csomag vaníliás cukor
250 g félzsíros túró
500 g eper
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1/2 ek. csokoládé reszelék
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat, végül a túrót. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott eper darabokat a citrom héját bele reszeljük és fél citrom levét is belefacsarjuk.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk és megszórjuk egy kis liszttel és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük.
Tálaláskor eperrel és csoki reszelékkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
süti beállítások módosítása