Epres-túrós tortácska
" Ott fenn, a szőlőben van egy nagy terület, ahol csak eper nő.
Amikor érik az eper, a gyerekek is ott ugrálnak mindig,
tanulják, hogy nem szabad rálépni a növényre.
Megfogják a nagy, piros szemeket és összenyomják őket,hogy
az eperlé csak úgy csurog le a könyökükön,
és hallhatatlanul boldogok"
/Dr. Csernus Imre- Pampuryk Péter: Felnőtt húsleves/
Amikor érik az eper, a gyerekek is ott ugrálnak mindig,
tanulják, hogy nem szabad rálépni a növényre.
Megfogják a nagy, piros szemeket és összenyomják őket,hogy
az eperlé csak úgy csurog le a könyökükön,
és hallhatatlanul boldogok"
/Dr. Csernus Imre- Pampuryk Péter: Felnőtt húsleves/
Imádom az epret, nem tudok betelni a vele. Pusztán a látványa is jókedvre derít, gyönyörű piros színe rabul ejt. Már kislányként tudtam, hogy nem a külseje határozza meg az ízét. Akkor micsoda? Hát az illata.
Így hát mindenben szeretem és vasárnap este egy túró alapú tortát bolondítottam meg vele. A receptet kezdő süti sütőknek is ajánlom, mert szinte lehetetlen elrontani és az íze melegen és lehűtve is egyaránt könnyed.
Így hát mindenben szeretem és vasárnap este egy túró alapú tortát bolondítottam meg vele. A receptet kezdő süti sütőknek is ajánlom, mert szinte lehetetlen elrontani és az íze melegen és lehűtve is egyaránt könnyed.
Elkészítési idő: 35 perc!
Hozzávalók:
3 dl Schar sütemény liszt /Mix C/
nem érzékenyeknek sima liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
/Haas sütőpor gluténmentes/
1 csomag vaníliás cukor
250 g félzsíros túró
500 g eper
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1/2 ek. csokoládé reszelék
3 dl Schar sütemény liszt /Mix C/
nem érzékenyeknek sima liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
/Haas sütőpor gluténmentes/
1 csomag vaníliás cukor
250 g félzsíros túró
500 g eper
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1/2 ek. csokoládé reszelék
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat, végül a túrót. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott eper darabokat a citrom héját bele reszeljük és fél citrom levét is belefacsarjuk.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk és megszórjuk egy kis liszttel és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük.
Tálaláskor eperrel és csoki reszelékkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!