Epres-túrós tortácska

" Ott fenn, a szőlőben van egy nagy terület, ahol csak eper nő.
Amikor érik az eper, a gyerekek is ott ugrálnak mindig,
tanulják, hogy nem szabad rálépni a növényre.
Megfogják a nagy, piros szemeket és összenyomják őket,hogy
az eperlé csak úgy csurog le a könyökükön,
és hallhatatlanul boldogok"
/Dr. Csernus Imre- Pampuryk Péter: Felnőtt húsleves/
Imádom az epret, nem tudok betelni a vele. Pusztán a látványa is jókedvre derít, gyönyörű piros színe rabul ejt. Már kislányként tudtam, hogy nem a külseje határozza meg az ízét. Akkor micsoda? Hát az illata.
Így hát mindenben szeretem és vasárnap este egy túró alapú tortát bolondítottam meg vele. A receptet  kezdő süti sütőknek is ajánlom, mert szinte lehetetlen elrontani és az íze melegen és lehűtve is egyaránt könnyed.
                                                                                                                             Elkészítési idő: 35 perc!
Hozzávalók:
3 dl Schar sütemény liszt /Mix C/
nem érzékenyeknek sima liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
/Haas sütőpor gluténmentes/
1 csomag vaníliás cukor
250 g félzsíros túró
500 g eper
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1/2 ek. csokoládé reszelék
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat, végül a túrót. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott eper darabokat a citrom héját bele reszeljük és fél citrom levét is belefacsarjuk.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk és megszórjuk egy kis liszttel és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük.
Tálaláskor eperrel és csoki reszelékkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!