Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Juhtúróval töltött gombafejek


Könnyed és finom ebéd hús nélkül? Igen, ez a recept erről szól. Nagyon szeretem a gombát, ezért spontán egyik szombaton juhtúróval töltöttem meg őket és egyszerűen sütőbe kerültek tepsiben. Köretként spenótot készítettem, természetesen bármilyen köret passzol hozzá, például akár rizs is. A ropogósra sült sajttal megszórt gombának karakteres ízt ad juhtúró, így már önmagában is érdemes megkóstolni.


Hozzávalók:
50 dkg gomba
20 dkg juhtúró
1 fej lilahagyma
10 dkg trappista sajt
kis olaj




Elkészítés:
A gombafejeket megpucoljuk, majd a lilahagymát szintén. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük és egy mélytányérban elkeverjük a juhtúróval.


Egyesével megtöltjük a gombafejeket juhtúróval, majd az olajjal megkent tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig  alufóliával lefedve sütjük, majd sajtot reszelve rá 10 percig pirítjuk.


Tálaláskor díszíthetjük  egy kis petrezselyemmel vagy gyalult lilakáposztával.


Köretként bármilyen főzelék illik hozzá vagy akár rizibizi is.



Jó étvágyat!

Best Blog Díjat kaptam:)


 Njoythestyle Reni megajándékozott a Best Blog díjjal, ennek a gesztusnak nagyon örültem! 
Jó érzés, hogy másik blogger barát gondolt rám. Köszönöm!

Szabályai:
Nevezd meg kitől / kiktől kaptál díjat!
Add tovább a Best blog díjat 4 olyan blognak, ahol kevesebb a feliratkozók száma 200-nál!
Üzend meg a választottaknak kommentben, hogy gondoltál rájuk és díjjal jutalmaztad őket!

Íme az én 4 választottam:
Mert isteniek a tortái: Tortafüggő Marisz
Boszorkány és tündér:Vera
Vicces stílus és gyerkőcös sztory hegyek: Gazdatest
Epres receptjeivel levett a lábamról:  Boszikonyha




süti beállítások módosítása