Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2013. júl 11.

Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré

írta: Varázslat fakanállal
Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré


Ezzel a finomsággal az egyik nagy családi ebéden találkoztam, ahol több születésnapot is ünnepeltünk. Készíthetjük köretnek sült húsok mellé, de  már önmagában is megállja a helyét a nyári főételek között. Mire van szükségünk hozzá? Burgonyára, sajtra, brokkolira egy finom könnyed borra és természetesen jó társaságra.Vigyázat gyorsan fogy!

Hozzávalók:
kb. 6-8 db közepes méretű burgonya
1 tömlős sajt
1 dl tejszín
só, fehérbors
1 kisebb brokkoli
2-3 ek. vaj
1/2 dl tej
5 dkg trappista sajt


Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és  a tejjel, végül sózzuk borsozzuk. A brokkolit félig puhára megfőzzük, azaz előfőzzük. A cserép ...
Tovább Szólj hozzá

2013. júl 09.

Puncsos Madeleine

írta: Varázslat fakanállal
Puncsos Madeleine


Imádom ezt a kellemes hangzású francia süteményt. Miért? Mert pillanatok alatt kész van és liszt nélkül is isteni az íze. Legutóbb egyik szombaton reggelire sütöttek nekem Madeleine-t és megint nem tudtunk betelni vele. Te kóstoltad már? Hát, itt az ideje.



Hozzávalók:
2 csomag puncs ízű pudingpor
1 csomag vaníliás ízű pudingpor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kk. sütőpor
2 tojás
meggylekvár

Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a pudingot.


A vajat mikróban felolvasztjuk és hozzáadjuk cukros masszához.
A csomómentesre kevert tésztát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy sűrűsödjön egy kicsit.


 Majd szétkanalazzuk a szilikonos madeleine formába. és előmelegített sütőben 190 fokon 10-15 ...
Tovább Szólj hozzá

2013. júl 08.

Rakott zöldbab

írta: Varázslat fakanállal
Rakott zöldbab


Kedvenc nyári ételem a rakott zöldbab, bármikor meg tudom enni és minden mennyiségben jöhet. Édesanyám receptje, amivel szűkebb és tágabb rokonságot is megfertőzte, nemhiába a finom ételnek gyorsan terjed a híre.

Hozzávalók:
65 dkg darált hús
1  fej vöröshagyma
1 tk őrölt pirospaprika
1 kg zöldbab
2 db nagy poharas tejföl
só, bors, delikát
1,5 dl "B" rizs

Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, majd megpucoljuk és előfőzzük, azaz félig puhára főzzük sós vízben. A félig főtt zöldbabot leszűrjük.


A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Az üveges hagymára 1 tk pirospaprikát szórunk, aztán felöntjük egy fél pohár vízzel. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, delikátot teszünk rá  és ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása