Zöldfűszeres feta sajtos muffin
Muffinból sohasem lehet elég, így következzen hát egy pikánsabb és egyben sós változat. Amíg nem voltam lisztérzékeny habzsoltam a pék árukat és természetes volt számomra, hogy bármikor gyorsan megehetek egy zsömlét vagy egy kiflit. Ma már szinte nem is hiányoznak a kenyérfélék, ha azonban mégis; akkor gyors és könnyen elkészíthető recepteket részesítem előnyben. Ez a recept pedig pont ilyen! A mennyiségek kiméréséhez csupán egy bögrére van szükségünk. Jó sütögetést!
Hozzávalók:
3 bögre gluténmentes liszt (Schar Mix A)
4 ek. majonéz
0,75 dl étolaj
5 dkg feta sajt
1 bögre tej só, bors
zöldfűszer keverék
1/2 csomag sütőpor
1 tojás
Elkészítés:
A száraz összetevőkbe (a sajt kivételével) lassan apránként belekeverjük a folyékony összetevőket. Majd a feldarabolt feta sajtot is hozzáadjuk és tetszés szerint fűszerezzük. A muffin formákat kétharmad részükig megtöltjük a masszával. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!