Zöldfűszeres feta sajtos muffin

 

DSCF2611

Muffinból sohasem lehet elég, így következzen hát egy pikánsabb és egyben sós változat. Amíg nem voltam lisztérzékeny habzsoltam a pék árukat és természetes volt számomra, hogy bármikor gyorsan megehetek egy zsömlét vagy egy kiflit. Ma már szinte nem is hiányoznak a kenyérfélék, ha azonban mégis; akkor gyors és könnyen elkészíthető recepteket részesítem előnyben. Ez a recept pedig pont ilyen!  A mennyiségek kiméréséhez csupán egy bögrére van szükségünk. Jó sütögetést!

Hozzávalók:

3 bögre gluténmentes liszt (Schar Mix A)

4 ek. majonéz

0,75 dl étolaj

5 dkg feta sajt

1 bögre tej só, bors

zöldfűszer keverék

1/2 csomag sütőpor

1 tojás

Elkészítés:

A száraz összetevőkbe (a sajt kivételével) lassan apránként belekeverjük a folyékony összetevőket. Majd a feldarabolt feta sajtot is hozzáadjuk és tetszés szerint fűszerezzük.  A muffin formákat kétharmad részükig megtöltjük a masszával. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük.

DSCF2603

Jó étvágyat!