Zöldséges bolognai spagetti, olasz ízvilág magyar módra

20150924_151210

Ahány ház annyi szokás, mondja a mondás és milyen igaz. Nálunk a paradicsomos spagettit mindenki máshogy készít van aki milánói, van aki bolognai módra csak éppen a gombát kihagyja belőle. A tészta imádók, ezt a receptet ne hagyják ki, egy újabb izgalmas paszta variáció következik. A hagyományos bolognai spagetti receptet megbolondítottuk egy kis zöldséggel, sárgarépával és zellerrel. A sárgarépától édeskés, azonban az ízét nemcsak az oregánó, hanem a friss bazsalikom is igazán intenzívé teszi. A zöldséges bolognai spagetti az egyik legjobb barátnőmmel való közös főzés eredménye, az én ötletem volt, hogy zöldséges legyen, a barátnőm pedig a gombához ragaszkodott, hogy semmiképpen ne hagyjuk ki belőle. Hogy milyen lett íze? Isteni, azonban rájöttünk, hogy egy baj van vele, hogy gyorsan fogy.

20150924_151142

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1/2 zeller
400 g csiperkegomba
só, bors
oregánó
bazsalikom
1 csomag spagetti tészta
olaj

20150924_140603

 

Elkészítés:
Elsőként megpucoljuk a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát. A fehér- és a sárgarépát lereszeljük, külön és egy kis tálkába tesszük. Lábasban felhevített olajba először hozzáadjuk a zellert és pároljuk 5 percig, majd hozzáadjuk a többi zöldséget. Miután megpároltuk a zöldségeket, a darált húst beletesszük és mindkét oldalát fehérre pirítjuk. Egy kis  vizet öntünk bele annyit, amennyi épphogy ellepi a zöldséges húst, majd a meghintjük csipetnyi sóval, borssal, oregánóval és 2-3 darab bazsalikom levéllel. Az így kapott masszát  fedővel lefedve félig puhára, majd a gombát és sűrített paradicsomot hozzáadva teljesen puhára főzzük. Közben a  forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit. Ha leszűrtük a tésztát,  önthetünk rá egy kis olívaolajat, így nem ragad össze a tészta.

20150924_151322

Melegen tálaljuk friss sajtot reszelve rá! Jó étvágyat!