A szabadban való sütés-főzés öt pozitív hatása

Milyen pozitív hatása van annak, ha a szabadban ragadsz fakanalat? Miért vegyük a fáradtságot, hogy tüzet rakjunk és kihordjuk a hozzávalókat a kertbe? Megéri? Igen! Hiszen ez egyfajta kikapcsolódás a friss levegőn, azaz alkotás a természetben.

Jöjjenek a szabadban való sütés főzés pozitív hatásai:

  1. Garantált hétvégi kikapcsolódás, ha a barátokkal vagy a családdal  kertben főzőcskézünk vagy sütögetünk. Mindenki szereti a finom ételeket és jó másokkal közösen együtt főzni.

  2.  A tűzrakás majd a vidáman fellobbanó lángok  meghitt hangulatot adnak főzésnek. Ki ne emlékezne egy jól sikerült nyársalásra és a tűz fényénél  elhangzott sztorikra.

  3. A friss levegőn megjön az étvágyunk, mivel folyamatosan kavargatjuk és kóstolgatjuk az ételt, miközben egy-két fahasábot  teszünk a tűzre. 

  4. Sokkal finomabb a bográcsban főtt gulyás, valamint a grillen sült hús íze. A finom ételek füstös ízzel párosulnak.

  5. Ha jól választjuk ki az elkészítendő ételt biztos a siker,  hiszen  a kezdők süthetnek egyszerűen szalonnát vagy parázsban sült burgonyát, valamint a halandó szakácsok főzhetnek bográcsban halászlét, gulyást akár még paprikás krumplit is. Fantáziánknak a természetben való főzés során sem szabhat semmi sem határt.