Mi az igazi töltött kaliforniai paprika titka?

Ismerős a kérdés, hogy mit főzzek ma? Mit enne meg szívesen a másik? Ilyenkor  jól jön egy könnyen elkészíthető és frappáns étel. A pikáns húsos ragut egyszerűen beletöltjük a színes kaliforniai paprikába és mehet a sütőbe. Az elkészült sült paprika akár köret nélkül  önmagában is megállja a helyét.  Mi az isteni ízvilág titka? Hogy sokszor nem az a fontos,  hogy szeressünk főzni, hanem az, hogy azt szeressük, akinek főzünk.

Pikáns sertésraguval töltött kaliforniai paprika:

Hozzávalók:
/2 főre/
3-4  db kaliforniai paprika
500 g darált sertéshús
só, fehérbors
oregánó
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl 20 % főzőtejszín
15 dkg trappista sajt

Elkészítés:
A darált húst forró olajon megpirítjuk, majd fűszerezzük fehérborssal, sóval oregánóval és fokhagymát reszelünk bele, majd  fedővel lefedve puhára főzzük, végül a tejszínt hozzáadva szintén felfőzzük. A megmosott és elfelezett, megpucolt paprikákba beletöltjük a ragut. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük, majd reszelt sajttal megszórjuk a paprikák tetejét, végül  10 percig pirítjuk.

Vigyázat gyorsan fogy! Jó étvágyat!