Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Saslik tepsiben, azaz süssünk kreatívan a hétköznapokban

Nagy kedvencem a saslik. Ismered? Nyársra húzott zöldségek, hagymafélék pácolt hússal megtűzdelve átsütve. Téved az, aki azt hiszi, hogy csak nyáron nyárson tűz felett készíthető. Mindössze csak egy kis kreativitás kell hozzá és bármikor elkészíthetjük, például egy esős nyári hétvégén vagy  akár hétköznap is a sütőben. Nem kell lemondanunk a finom ízekről, hanem vegyük elő  a hurkapálcával és tűzdeljük meg hússal, krumplival, szalonnával és paprikával, tepsibe vele és süssük meg. Vigyázat gyorsan fogy!

Hozzávalók:
30-40 dkg csirke hús
3-4 db burgonya
15 dkg szalonna
2 fej vöröshagyma
grill fűszerkeverék
hurkapálca
1 db paprika

Elkészítés:
A húst  folyóvízben megmossuk, majd kockákra vágjuk és megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. A megtisztított hagymát, krumplit és a szalonnát, paprikát szintén felaprítjuk ugyanolyan nagyságú darabokra, végül  a hozzávalókat egymás után feltűzdeljük a hurkapálcára. A nyársakat egy olajjal megkent tepsibe tesszük és 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük.

 Érdemes kipróbálni  füstölt kolbásszal és sárgarépával megbolondítva, az íze ebben a formában is  isteni.  Jó étvágyat!

A szabadban való sütés-főzés öt pozitív hatása

Milyen pozitív hatása van annak, ha a szabadban ragadsz fakanalat? Miért vegyük a fáradtságot, hogy tüzet rakjunk és kihordjuk a hozzávalókat a kertbe? Megéri? Igen! Hiszen ez egyfajta kikapcsolódás a friss levegőn, azaz alkotás a természetben.

Jöjjenek a szabadban való sütés főzés pozitív hatásai:

  1. Garantált hétvégi kikapcsolódás, ha a barátokkal vagy a családdal  kertben főzőcskézünk vagy sütögetünk. Mindenki szereti a finom ételeket és jó másokkal közösen együtt főzni.

  2.  A tűzrakás majd a vidáman fellobbanó lángok  meghitt hangulatot adnak főzésnek. Ki ne emlékezne egy jól sikerült nyársalásra és a tűz fényénél  elhangzott sztorikra.

  3. A friss levegőn megjön az étvágyunk, mivel folyamatosan kavargatjuk és kóstolgatjuk az ételt, miközben egy-két fahasábot  teszünk a tűzre. 

  4. Sokkal finomabb a bográcsban főtt gulyás, valamint a grillen sült hús íze. A finom ételek füstös ízzel párosulnak.

  5. Ha jól választjuk ki az elkészítendő ételt biztos a siker,  hiszen  a kezdők süthetnek egyszerűen szalonnát vagy parázsban sült burgonyát, valamint a halandó szakácsok főzhetnek bográcsban halászlét, gulyást akár még paprikás krumplit is. Fantáziánknak a természetben való főzés során sem szabhat semmi sem határt.

süti beállítások módosítása