Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2018. feb 25.

Hogy lehet, hogy ugyanúgy készítem el, mint anya és az övé mégis finomabb?

írta: Varázslat fakanállal
Hogy lehet, hogy ugyanúgy készítem el, mint anya és az övé mégis finomabb?

 

Imádom a leveseket, ha van leves akkor minden rendben van. Ha csak leves van ebédre, még az is belefér nálam, nem baj, ha később készül el valami miatt a második fogás. Egyik családi ebéden körülbelül tízéves lehettem megállapítottam, hogy a nagyi húslevese sokkal finomabb, mint az anyámé. Anyám mosolyogva azt mondta, hogy ő is pontosan ugyanúgy főzi és kanalazta tovább a levest, majd végül kijelentette, hogy ő is finomabbnak érzi. A nagymamám annyit mondott, hogy  falun sokkal jobb az ivóvíz minősége, biztos ezért van. Közben persze elnevették magukat.

Az évek alatt a  kedvencem lett a palóc leves, amikor hazautazom anyám mindig azzal vár. Nem tudok az ízével betelni, így itthon is el szoktam készíteni. Hogy lehet, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 19.

Négyhagymás krémleves csodákra képes

írta: Varázslat fakanállal
Négyhagymás krémleves csodákra képes

Milyen étel esne jól az influenza és a náthás időszak kellős közepén? Egy kis forró négyhagymás krémleves csodákra képes, egyből erőre kapunk tőle.  Krémesen lágy és könnyed, a bátrabbak egy kis chilivel megbolondítva  fogyaszthatják. Hogy milyen az íze?  Pikáns és a lilahagymától egy kicsit édeskés. Ajánlom a hagyma szerelmeseinek!

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
1 csomag újhagyma
20 dkg trappista sajt
gluténmentes kenyér piritósnak
só, bors
delikát
1,5 dl tejföl
250 ml főzőtejszín 20%-os
1 ek. gluténmentes liszt
1 db burgonya

Elkészítés:
Forró olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymákat. Majd felöntjük körülbelül 2, 5 dl vízzel. A burgonyát megpucoljuk, majd összevágjuk ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása