Kolbászos rakott cukkini, mert egyszerűen finom
Szeretem a cukkinit minden formában, mert lehetőséget ad arra, hogy játszadozzunk az ízekkel. Semleges íze így szinte mindenhez passzol, most spontán kolbásszal és oregánóval összesütve lett jellegzetes az íze. Pár pec alatt a jénaiba kerültek az alapanyagok és később a konyhában ínycsiklandozó illat szállt. Hogy milyen lett az íze? Isteni! Vigyázat gyorsan fogy!
Hozzàvalòk:
2 nagyobb cukkini
1 szàl ùjhagyma
10 dkg paprikàs szalàmi
250 ml 10%-os tejszìn
sò ès oregànò ìzlès szerint
10 dkg trappista sajt
étolaj
Elkészìtès:
A cukkinit megmossuk, majd felkarikàzzuk. Kis ètolajat öntünk a jènai aljára, beletesszük a felvàgott hozzàvalòkat, majd ìzlès szerint fűszerezzük, leöntjük tejszìnnel ès megszòrjuk sajttal. Előmelegìtett sütôben 200 fokon 30 percig fòlia alatt sütjük, vègül 10 percig pirìtjuk.
Jò étvàgyat!