Kolbászos rakott cukkini, mert egyszerűen finom

 
Szeretem a cukkinit minden formában, mert lehetőséget ad arra, hogy játszadozzunk az ízekkel. Semleges íze így  szinte mindenhez passzol, most spontán kolbásszal és oregánóval összesütve lett  jellegzetes az íze. Pár pec alatt  a jénaiba kerültek az alapanyagok és később a konyhában ínycsiklandozó illat szállt. Hogy milyen lett az íze? Isteni! Vigyázat gyorsan fogy!
 
Hozzàvalòk:
2 nagyobb cukkini
1 szàl ùjhagyma
10 dkg paprikàs szalàmi
250 ml 10%-os tejszìn
sò ès oregànò ìzlès szerint
10 dkg trappista sajt
étolaj
 
Elkészìtès:
A cukkinit megmossuk, majd felkarikàzzuk. Kis ètolajat öntünk a jènai aljára, beletesszük a felvàgott hozzàvalòkat, majd ìzlès szerint fűszerezzük, leöntjük tejszìnnel ès megszòrjuk sajttal. Előmelegìtett sütôben 200 fokon 30 percig fòlia alatt sütjük, vègül 10 percig pirìtjuk.
 
 
                                                                                     Jò étvàgyat!�