Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2020. aug 30.

A Dreher sör egy százéves szakácskönyvben

írta: Varázslat fakanállal
A Dreher sör egy százéves szakácskönyvben

 

 

A szombati bevásárlás során egy szép csokor friss kapor került a kosaramba, aminek az illatáról a nagymamám kapros-túrós lepénye jutott az eszembe. Gyerekként nem rajongtam érte, inkább anyám kedvence volt, most mégis megkívántam. Azon morfondíroztam, hogy az a recept bizony már nincs meg, mindig csak a nagyi készítette el, szóval érdekes sütés lesz. Hazaérve beugrott, hogy a polcon ott van a féltve őrzött százéves szakácskönyvem, így ütöttem fel az Ínyes  mester szakácskönyvét. A megsárgult lapokat óvatosan lapozgatva megtaláltam a receptet. A hozzávalók között  élesztő is szerepelt, amit persze nem vettem, így a lepény elnapolásra került. Tovább lapoztam a könyvben, meglepetésemre a különböző kávék ...

Tovább Szólj hozzá

Gasztronómiai kalandozások

2020. aug 27.

Kolbászos rakott cukkini, mert egyszerűen finom

írta: Varázslat fakanállal
Kolbászos rakott cukkini, mert egyszerűen finom

 
Szeretem a cukkinit minden formában, mert lehetőséget ad arra, hogy játszadozzunk az ízekkel. Semleges íze így  szinte mindenhez passzol, most spontán kolbásszal és oregánóval összesütve lett  jellegzetes az íze. Pár pec alatt  a jénaiba kerültek az alapanyagok és később a konyhában ínycsiklandozó illat szállt. Hogy milyen lett az íze? Isteni! Vigyázat gyorsan fogy!
 
Hozzàvalòk:
2 nagyobb cukkini
1 szàl ùjhagyma
10 dkg paprikàs szalàmi
250 ml 10%-os tejszìn
sò ès oregànò ìzlès szerint
10 dkg trappista sajt
étolaj
 
Elkészìtès:
A cukkinit megmossuk, majd felkarikàzzuk. Kis ètolajat öntünk a jènai aljára, beletesszük a felvàgott hozzàvalòkat, majd ìzlès szerint fűszerezzük, leöntjük tejszìnnel ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása