Sajtos sült alma, a pofon egyszerű desszert

varazslat_fakanalla_sult_alma.jpg

Rendszeresen szoktam almát sütni, csak lekvárral megtöltve és dióval meghintve. Almát szoktam tenni olykor sült csirkecomb mellé is, remekül passzol az édeskés íze a húsokhoz. Most egy klasszikusnak  nem mondható desszert következik mivel nyersen is szoktam almát sajttal falatozni, kézenfekvő volt, hogy jénaiban megsütve még finomabb lesz az íze. Végül meghintettem egy kis mandula szirommal és ment is a sütőbe. Milyen lett a végeredmény? Az alma fahéjasan édeskés íze remekül passzolt a ropogós enyhén sós sajthoz. A spontán ötletből igazi csemege sült ki, ami gyorsan elfogyott.

Hozzávalók:
15 dkg trappista sajt
4 alma
fahéj
2 marék mandulaszirom
olaj

Elkészítés:
Az almákat megmossuk és felkockázzuk, a trappista sajtot apróra felvágjuk. Az olajjal kikent jénaiba beleöntjük az összekevert almát és sajtot. Kis fahéjjal meghintjük és megszórjuk a mandulaszirommal. Előmelegített sütőben 200 fokon alufóliával lefedve sütjük, majd 10 percig pirítjuk.

Jó étvágyat!