Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2021. már 31.

Sütés nélküli húsvéti desszertek, nem kell konyhatündérnek lenned!

írta: Varázslat fakanállal
Sütés nélküli húsvéti desszertek, nem kell konyhatündérnek lenned!

20170409_115824_1.jpg

Világéletemben szerettem főzni, már hat évesen odaálltam bográcsozáskor a kondér mellé és figyeltem, hogyan fő benne a gulyásleves. Naná, hogy én kavargattam nagy fakanállal.  Aztán természetes volt, hogy a nyarakat a nagyinál töltöttem és vele együtt sütöttem és főztem.
Ma arról  beszélgettem az egyik ismerősömmel, hogy ő már nem szeret főzni, mivel ez  macerássá vált a számára. Nem jó a sütője, ki kéne már cserélni, mert megégeti benne sokszor az ételt. A pandémia miatt viszont nincs arra kerete, hogy olyan konyhát csináltasson magának, amilyenre valójában vágyik. Aztán azt is megemlítette, hogy nem mindig van sikerélménye a receptek elkészítésekor.
A másik dolog ami elgondolkodtatott, hogy a munkahelyemen többen is ...

Tovább Szólj hozzá

Gasztronómiai kalandozások

2021. már 31.

Tavaszi juhtúrós szendvicskrém, nemcsak húsvétra!

írta: Varázslat fakanállal
Tavaszi juhtúrós szendvicskrém, nemcsak húsvétra!

img_4383.JPG

A szendvicskrém elkészítésének a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Mit kell tenned? Beszerzed a hozzávalókat és szinte  csak összekevered. Milyen az íze? Krémesen lágy, a juhtúrótól kicsit sós, ami remekül passzol a hagymák enyhén pikáns ízéhez. A recepetet bátran ajánlom a kezdő konyhatündéreknek is.

Hozzávalók:
10 dkg juhtúró
1-2 szál újhagyma
3-4 db piros retek
1 levél  medvehagyma
3 evőkanál görögjoghurt

Elkészítés:
A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval elkeverjük. Sózni nem szükséges, a juhtúró elég sós. Teljeskiőrlésű pirítóssal fogyasztjuk. A felhasznált zöldségek mennyisége ízlésünknek megfelelően változtatható.

Jó étvágyat!

Tovább Szólj hozzá

2021. már 29.

Mi az igazán finom szendvicskrém titka?

írta: Varázslat fakanállal
Mi az igazán finom szendvicskrém titka?

juhturos_szendvicskrem.jpg

A házi készítésű szendvicskrémek szerelmese vagyok, vonz az újabb és az újabb ízek kipróbálása. Hogy miért készítsünk otthon szendvicskrémet? Mert könnyű elkészíteni őket, nem kell hozzá Jamie Olivernek lenned  csak összekevered az alapanyagokat és már kész is van.
Tudjuk, hogy milyen hozzávalók szerepelnek benne, sokkal egészségesebbek, mint a boltban kaphatóak, hiszen nem tartalmaznak ízfokozókat és tartósítószert. A hozzávalók mennyiségét tetszés szerint variálhatod. Érdemes krémes alapanyagot választani például mascarpone-t vagy natúr sajtkrémet, amibe máris belekerülhetnek a friss zöldségek, a különböző hagyma fajtákról már nem is beszélve. Remek alap lehet a tonhal vagy akár a különböző sajtok ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása