Tavaszi juhtúrós szendvicskrém, nemcsak húsvétra!
A szendvicskrém elkészítésének a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Mit kell tenned? Beszerzed a hozzávalókat és szinte csak összekevered. Milyen az íze? Krémesen lágy, a juhtúrótól kicsit sós, ami remekül passzol a hagymák enyhén pikáns ízéhez. A recepetet bátran ajánlom a kezdő konyhatündéreknek is.
Hozzávalók:
10 dkg juhtúró
1-2 szál újhagyma
3-4 db piros retek
1 levél medvehagyma
3 evőkanál görögjoghurt
Elkészítés:
A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval elkeverjük. Sózni nem szükséges, a juhtúró elég sós. Teljeskiőrlésű pirítóssal fogyasztjuk. A felhasznált zöldségek mennyisége ízlésünknek megfelelően változtatható.
Jó étvágyat!