Hét érv, hogy miért főzzünk hagyományos magyar ételeket

Gyakran mondják, hogy nincs új a nap alatt ebben lehet valami, mégis sokan fordulni a nemzetközi konyha felé, pedig a hagyományos magyar ételnek nincs párja. Mire is gondolok? Egy jó kis harcsapaprikásra túrós csúszával, egy jó kis bab gulyásra vagy palóclevesre. Ettél már igazi házi füstölt hússal megfőzött töltött káposztát?
Az új generáció már Gordon  Ramsay-n,  Jamei Oliveren, Nigella Lawsonon nő fel vagy konyhát csak az Ikeában lát, azt is csak látványt.

Miért lehetnek vonzóak a tradicionális magyar konyha ételei?

  1. Szedjük elő nagyi megsárgult receptjeit és készítsünk hagyományos süteményeket a családnak, barátoknak vagy a kollégáinknak. Egy omlós almás pitével, sajtos pogácsával vagy egy zserbóval hozzunk vissza egy kis békebeli hangulatot.
  2. Főzzünk többet a hétköznapokban,  hiszen egyrészt pontosan tudjuk, hogy milyen összetevőkből készült másrészt lassan a tél beköszöntével meleg vacsora mindenkinek jól esik.
  3. A hagyományos tradicionális konyha ételei hozzávalói lehetnek egyszerűbb hozzávalók gondoljuk egy jó kis rakott krumolir