Szénhidrátmentes mandulával szórt tökmagkenyér
Igaz a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Egy kis odafigyeléssel nemcsak elkezdhetnek leolvadni a plusz kilók, hanem sokkal jobban is érezhetjük magunkat. Azt hiszem ez utóbbi a fontosabb, mert sajnos sokszor elfelejtjük, hogy egyszer élünk. Itt a nyár ha van egy kis időnk; akkor használjuk ki, főzzünk egészségen finomat. Ne felejtsünk el mezítláb mászkálni a fűben és nevessünk sokat!
Hozzávalók:
5 tojás
6 dkg tökmagliszt
2 dkg kókuszliszt
1 púpozott tk. oregánó
1 púpozott tk. bazsalikom
1 tk. só
1 tk. sütőpor
1 dl szénsavas ásványvíz
2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
Elkészítés:
Összekeverjük az 5 tojássárgáját az olívaolajjal és a fűszerekkel, majd apránként hozzáadjuk a liszteket, a sütőport. Végül a hozzáadott ásványvízzel egy simára kevert tésztát kapunk. A tojásfehérjét elektromos habverővel kemény habbá felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a masszát és óvatosan elverjük benne. A tésztát kivajazott és liszttel megszórt kenyérsütő formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.