2014. ápr 24.

Kolbászos rizzsel töltött gombafejek

írta: Varázslat fakanállal
Kolbászos rizzsel töltött gombafejek



 A gombából sohasem elég, hiszen könnyen megemészthető fehérje forrás és az íze is finom, ha jól van elkészítve. Egyik hétvégén hazalátogattam a szüleimhez a Bükkbe. A falusi vendégszeretet nagyon híres, pláne ha az embernek az egy szem lánya látogat haza. Édesanyám ezekkel az isteni gombafejekkel várt, amik oly laktatóak, hogy a saláta köret el sem fogyott. A gombafejek titka, hogy egy kis füstölt házi parasztkolbász is került bele, mondván legyen már egy kis pikáns íze. Igaz a mondás, hogy mindenütt jó, de legjobb otthon, hiszen a szülői szeretet nem pótolhatja semmi sem.

Hozzávalók:
5 dkg előfőzött rizs
500 g  csiperke gomba
6 ek. tejföl
3 szál újhagyma
10 dkg füstölt kolbász
oregánó, só
pár szál petrezselyemlevél
3 dkg ...
Tovább Szólj hozzá