Citromos-kókuszos mendiant
A csokoládé a szenvedélyem, nemcsak a kóstolása, hanem az utóbbi félévben a bonbonok készítése is rabul ejtett. Így nem meglepő, hogy Joanne Harris Chocolat című könyve magával ragadott, így készült a könyvben megemlített mendiant, azaz nálunk csokoládétallérként nevezett francia édesség. Keksz nagyságú korongok ét-; tej vagy fehér csokoládéból. Az eredeti francia recept után citromos-kókuszos változatot találtam ki, amely jól illik a 70%-os belga étcsokoládé kesernyés ízéhez.
Köszönet Andinak, aki a legjobb időpontban adta a kezembe a Csokoládé című könyvet!
Hozzávalók:
15 dkg min. 50 % -os étcsokoládé
1 citrom reszelt héja
kókuszreszelék
Elkészítés:
Az étcsokoládé pasztillát gőz fölött egy edényben 50 fokra ...