Gyors ribizlis pite

DSCF3146

Igaz a mondás, hogy pitéből sohasem elég. Nyári szabadságom alatt, otthon a kertben a friss hegyi levegőn ribizli szüretet tartottam. Eszembe jutott, hogy gyerekkoromban az unokatesómmal  kilógtunk a nagypapámnál a kertbe és a bokrok alatt ülve marékszámra ettük a piros gyümölcsöt. Gondoltam sütök belőle valamilyen finom süteményt,  hiszen a ribizli savanykás ízével remekül passzol az édeskés pitetésztához. Jó sütögetést!

DSCF3165

 Hozzávalók:

25 dkg liszt
(15 dkg rizsliszt, 10 dkg kukorica liszt)
20 dkg cukor
20 dkg Rama
1/2 cs. sütőpor
1 kefir
3 db tojás
1 citrom reszelt héja
70 dkg ribizli

Elkészítés:

A vajat, a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és a kefirt. Végül belereszeljük a citromhéjat és hozzáadjuk a sütőport.

DSCF3066

Kivajazott és liszttel megszórt tepsibe öntjük a tésztát és tetejére egyenletesen rászorjuk a ribizlit. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral!

DSCF3148

Jó étvágyat!