Szalonnás sajtos tökmaglisztes muffin

DSCF3790

Igaz a mondás, hogy az vagy amit megeszel. Ennek mottónak a jegyében készülnek az új receptjeim. A  tökmagliszttel készült sütemények nemcsak ízletesek, hanem  jót tesznek az emésztésnek. Sok pozitív tulajdonsága közül kiemelném, hogy a tökmagliszt alacsony szénhidrát- és zsírtartalmú, ezért esett rá a választásom. Az ízéhez remekül illik egy kis füstölt szalonna, sajt és egy kis chili. Milyen a végeredmény? Egy könnyedén finom sós muffin, amiből akár egyszerre többet is fogyaszthatunk.

Hozzávalók:

8 dkg tökmagliszt
3 db tojás
5 dkg szalonna
5 dkg trapista sajt
5 ek. tejföl
0,5 dl olaj
1 dl tej
bors, chili

DSCF3782

Elkészítés:

A tökmaglisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, egy csipetnyi borssal és chilivel. Egy mixerbe beleöntjük a felütött tojásokat, a tejet és az olajat, majd alaposan összerázzuk. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan hozzáadjuk az összerázott folyékony összetevőket, majd simára keverjük a tésztát. Végül a tésztába keverjük az apróra vágott és serpenyőben megpirított szalonnát, valamint a lereszelt sajtot és a tejfölt. A masszát szilikon formákba öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

DSCF3785

Jó étvágyat!