Halloween muffin

 

 

20141026_144506 (1) (1)

Közeleg a Halloween, ami eredetileg ősi kelta hagyományokból kialakult angolszász ünnep. A gyerekek sőt a felnőttek is ilyenkor szívesen tartanak halloween partit, hiszen boszorkánynak  vagy szellemnek beöltözni mindig jó móka. Természetesen a vicces ijesztgetések mellett a frappáns ételek sem maradhatnak el, amiknek a külsejük igen jellegzetes. Az idei sütögetés kapcsán a pókkal díszített muffin  lett nálam a nyerő. A dekorációját nemcsak egyszerű elkészíteni, hanem szórakoztató is.

Hozzávalók a muffinhoz:
3 dl liszt
/ vagy gluténmentes liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor / Haas sütőpor gluténmentes
1 csomag vaníliás cukor
1/2 tábla étcsokoládé
1/2 alma
egy csipetnyi fahéj

20141026_144153 (1)

Elkészítés: Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat.A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki darabokat és az almát,  aztán egy csipetnyi fahéjat szórunk bele. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük, akkor megsült a muffin.

Hozzávalók a krémhez: 1/2 csomag vaníliás puding
2,5 dl tej
2 ek. cukor
10 dkg Rama

Hozzávalók a díszítéshez:

100 g fekete marcipán
20 g piros marcipán

Elkészítés:
A krémhez a pudingport egy lábasba öntjük és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet. A pudingot sűrűbb állagúra főzzük, majd elkeverjük benne a vajat és a cukrot. A kész krémet hagyjuk kihűlni.
A fekete marcipánt vékonyra nyújtjuk, nagyon kevés lisztet vagy porcukrot használunk hozzá.Egy pohár segítségével muffin nagyságú korongokat szaggatunk ki.
Kisebb körülbelül egy centis darabokból pedig lábakat söndörgetünk össze.A krémmel megkent muffin minként oldalára feltesszük a lábakat és rátesszük a korongot.Piros marciánból kis darabot csípünk le és kicsi golyókat gyúrnunk, amit marcipán formázó segítségével felteszünk a pókszemének.

DSCF3856 Tippek:
Formázhatunk boszorkány sapkát is, ami egyerű alakú és megfelelő színű marcipánok is adottak hozzá.
Aki esetleg  nem érez magában affinitást vagy nincs ideje marcipánnal gyurmázni, azaz egész tésztát egy kerek szilikon formába öntse bele és egyszerűen süsse meg. Dekortollal vagy habzsák segítségével cukormázzal pókhálót rajzolva könnyen díszítheti és kész is a pókhálós torta.

DSCF5777

 

Jó sütögetést!