Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2014. már 06.

Bonbonkészítő workshop az Ursa Maior/ Minor szervezésében

írta: Varázslat fakanállal
Bonbonkészítő workshop az Ursa Maior/ Minor szervezésében



 Bevallom, hogy a csokoládé szerelmese vagyok és egy ideje már elköteleztem magam az édes kis finomságok mellett.  A lelkesedésem felkeltette a barátaim érdeklődését is, így hát az egyik februári szombat reggelen a barátnőim elkísértek, hogy közösen egy újabb csokoládé kalandba vágjunk bele.


A vár alatt található műhely hangulata, már elsőre elnyerte a tetszésem.  Jól mutatott régi kávéfőzőgép gyűjtemény, a nagy csokoládé fondü és a polcon sorakozó csoki pasztillák arany szalaggal átkötött díszített üvegben.


 Vincze Mariann csokoládékészítő barátságosan fogadott bennünket és rögtön csokoládé kóstolóval kezdődött a program. Meg lehetett kóstolni 65% -os étcsokoládét, majd tejcsokoládé és fehér csokoládé ...
Tovább Szólj hozzá

2014. már 04.

Borscs, egy csipetnyi orosz ízvilág

írta: Varázslat fakanállal
Borscs, egy csipetnyi orosz ízvilág



Az első tavaszi hétvégén lencsevégre kaptam az élénk színű orosz céklalevest. A kinti fotózás miatt külön harcot kellett vívnom Bütyökkel, aki szentül meg volt győződve arról, hogy neki teszem ki az ételt a sziklakertre. A fotón nincs kutyaorr, tehát végül én nyertem. A borscs receptjét az apám Oroszországban leste el, ahol annak idején pár hónapig dolgozott, így került ez az izgalmas ízvilág a konyhánkba. Sokáig nem kóstoltam meg a specialitását, mert olyan bizarrnak tűnt a színe. Később ahogy az ember felnő, azonban megváltozik az ízlése, így ma már szeretem. Jó főzőcskézést hozzá!

Hozzávalók:
30  dkg sertéscomb
30 dkg füstölt tarja
só, szemes fekete bors, babérlevél
1 fej hagyma
1 szál petrezselyem gyökér
1 szál ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása