Norvég almatorta paleosan, avagy bűnözés alakbarát formában
Az életmódváltás titka a kitartásunk erejében rejlik. Sokszor tudjuk, hogy a szervezetünk számára mi az egészséges, ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy csak azt esszük meg. Gyakran azon az alapon engedünk az édességek csábításának, hogy mi igenis és megérdemeljük. Miért ne tehetnénk ezt plusz kilók nélkül? Ez az a desszert, amivel bátran bűnözhetünk. Ajánlom a következő süteményt, aminek az ízét egy finom kávé társaságában egyszerűen csak élvezzük!
Hozzávalók:
3-4 db alma
200 g lenmagliszt
50 g rizsliszt
4 db tojás
2 teás kanál sütőpor
3 teáskanál fahéj
4-5 ek. méz
2 citrom héja
200 g xilit
Elkészítés:
A vajat a xilittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és szintén habosra keverjük. Egy tálban a liszteket a sütőporral, a fahéjjal összekeverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a felhabosított folyékony összetevőket. Végül bele reszeljük a citromok héját, aztán az így kapott masszát vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük. A tetejét szilikonos keverő lapát vagy egy kés segítségével elsimítjuk és a felszeletelt almákat a tészta tetejébe nyomkodjuk. A torta tetejét mézzel locsoljuk meg és előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. A tetejére ízlés szerint tehetünk több almát vagy csurgathatunk több mézet is.
Jó étvágyat!