Egy csipetnyi napsütötte Toszkána

 

DSCF4800

Jártál már Olaszországban?  Érezted már a dolce vita életérzést? Igen? Akkor van egy jó hírem nem kell ezért Toszkánáig elmenned! Van egy bájos kis kávézó Budapesten, ahol megvan ez az érzés miközben az ember az olasz kávéját kortyolgatja. A hely atmoszféráját az olasz kuglófok, bonbonok, olívaolajok és borok mellett az antik bútorok és a falakon lévő toszkán tájakról készített képek még jobban fokozzák.
Mi teszi egyedivé ezt a hangulatos kis helyet? Az igazi firenzei ízvilágú sütemények, amelyeknek a receptjeit Federico Michele  Brilli hozta magával szülőhazájából.  A barátnőm szervezésében, abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy személyesen sütizés közben faggathattam Federicot: a családi hagyományokról, az olasz manufaktúrákról. 
Közben kóstolhattunk ricottás csokoládétortát, nutellás sajttortát vagy akár Cantuccinit is, amely egy omlós mandulás mogyorós desszert. Federico elmesélte, hogy a nagymamája olasz receptjeit használják fel, de előfordul, hogy olykor-olykor középkori receptet is kipróbálnak.
Megtudtam, hogyha a Panettone kelt tésztáját késői szüretelésű alkoholba mártjuk és utána sütjük ki, akkor sokkal tovább eláll. Nagyon megfogott Julianna néni története, akinek olívafa ligete van és nemcsak minőségi olívaolajat, hanem isteni narancs lekvárt is készít a házi üzemében. Legnagyobb meglepetésemre több fajta gluténmentes sütemény közül is választhattam és úgy láttam cukormentes süteményből is van kínálat.
Federico isteni olasz kávét főzött nekünk és én a csokis mandulás torta megkóstolása mellett döntöttem, amelynek annyira ízlett az íze, hogy nem állhattam meg, hogy meg ne kérdezzem a receptjét.
 - Meséljem el a titkos családi recept összetevőit?- kérdezte tőlem mosolyogva. Végül nemcsak a csokis torta receptjét árulta el, hanem több receptet még le is diktált nekem. Szinte fejben együtt sütöttünk és főztünk!  Éreztem, hogy fontos számára, hogy átadja azt tudást és életszeretet, amiben kint Olaszországban élt.
Mi tehát ennek a helynek a titka?
Finom firenzei ízvilágú süteményeket kóstolhatunk meg miközben élvezhetjük az olasz vendégszeretetet! A rohanó hétköznapokban érezhetünk egy kis mediterrán életérzést és ehhez elég ha egyszerűen betérünk  Federico "saját Toszkánájába".

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Reninek, az Njoythestyle  írójának, aki a kezdetőktől  fogva hisz bennem és aki lehetővé tette, ezt a találkozást  Toscana Club Caffé&Shop tulajdonosával!

[gallery ids="3335,3334,3333,3332,3330,3329,3336,3322,3320"]