Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2015. okt 04.

Pálinka és Kolbászfesztivál képekben

írta: Varázslat fakanállal
Pálinka és Kolbászfesztivál képekben

20151003_160416 (1)

Faszenes vasalóval készült sonkás lepény? Igen! A Budai várban jártunk a Pálinka és Kolbászfesztiválon. Különleges pálinkákat kóstolgattunk, amely közül a Fruktárium kökény pálinkáját emelném ki, amely isteni volt. Majd a Zsendicénél belefutottam a Bükki sajtba, amit otthon nálunk a szomszédos faluban Mónosbélben készítenek. Kicsi a világ, így hát naná, hogy teszteltük a guszta sajttálukat is! Jöjjenek a képek, amelyek önmagukért beszélnek!

[gallery link="file" ids="3078,3079,3071,3077,3072,3069,3068,3070,3067,3076,3075,3073"]

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább Szólj hozzá

2015. okt 02.

Szilvás-mákos pite alakbarát formában!

írta: Varázslat fakanállal
Szilvás-mákos pite alakbarát formában!

 

DSCF4689

A lisztérzékenységem előtt pékárút ettem pékárúval és ha az ha evésről volt szó nem ismertem mértékletességet. Ma már tudatosan odafigyelek arra, hogy mit eszek! Igyekszem sütéskor magliszteket használni, mert azoknak a szénhidráttartalma alacsonyabb, viszont rostban igen gazdagok. Árban pedig nem sok különbség választja el őket a gluténmentes lisztektől, sajnos egyiket sem mondhatjuk olcsónak.
Önszántamból már egy éve szinte teljesen lemondtam a cukorról is. Megtanultam azt, hogy minden fejben dől el! A titok nyitja a tartós életmódváltás és az ember még jobban érzi magát a bőrében. Bátran ehetünk, ha jól esik csak nem mindegy, hogy mit és mikor.
Igaz a mondás az vagy, amit megeszel!

DSCF4710

Hozzávalók:
5 dkg 80% -os étcsoki
...

Tovább Szólj hozzá

2015. okt 01.

Mit leshetünk el egy bonbon készítő mestertől?

írta: Varázslat fakanállal
Mit leshetünk el egy bonbon készítő mestertől?

DSCF4581

A két évvel ezelőtti  Gourmet fesztiválon ismerkedtem meg Gulyás Gyöngyvérrel, akkor egyedi kézzel készített bonbonokat kerestem és megtaláltam a Lady Lavendernél. Nála több fajta különleges bonbont fedeztem fel például gorgonzolás, levendulás, juhsajtos-medvehagymás és szarvasgombás ízesítésűt is. Kicsit Gombóc Artúrhoz hasonlónak éreztem magam mert rájöttem, hogy mindenféle csokoládét szeretek lehet az kerek, szögletes vagy lyukas csokoládé. A gasztronómia tág tengerében való útkeresésemben visszatérő elem volt a bonbon. Azonban a vágy, hogy megtanuljam a bonbon készítést, akkor kezdett csak motoszkálni bennem, amikor Brugge-ben előttem készítették a híres belga pralinét.

Ismerős az érzés, amikor magunknak sem merjük ...

Tovább Szólj hozzá

2015. sze 30.

Kardamomos szilvaleves: a gluténmentes előétel!

írta: Varázslat fakanállal
Kardamomos szilvaleves: a gluténmentes előétel!

DSCF4654

Te is leves függő vagy? Számomra ha előétel, akkor az leves! A tartós életmódváltás nemcsak lemondásokkal jár, hanem fokozhatja az ember kreativitását! Új receptek kitalálása, majd tesztelése, főleg ha az sikerélményt okoz, megerősíti az embert abban, hogy jó úton jár. Minden nézőpont kérdése, hiszen minden rosszban van valami jó, csak meg kell találni benne. Következik a könnyen elkészíthető, a szilvától édeskés a kardamomtól pedig fűszeres leves!

DSCF4661

Hozzávalók:
1/2 kg szilva
1 tk. kardamom
1 csomag vaníliás puding (gluténmentes)
5 dkg 80%-os  étcsokoládé
1 dl vörösbor
2 liter víz

DSCF4638

Elkészítés:
A szilvát egy szűrőben folyóvíz alatt alaposan átmossuk, majd kimagozzuk. Körülbelül két liter vízben puhára főzzük ...

Tovább Szólj hozzá

2015. sze 29.

Harcsapaprikás túrós csuszával, amikor a Férfi főz

írta: Varázslat fakanállal
Harcsapaprikás túrós csuszával, amikor a Férfi főz

DSCF4009 (1)

Az éttermek konyháit általában férfi szakácsok vezetik, ennek ellenére otthon a konyhában mégis kevés férfi  főz. Pedig az igazi férfi feltalálja magát, mert a tudása tovább terjed, mint a tojásrántotta. Nem feltétlenül félévente egyszer főz, hanem többször és azért mert szeret. Igaz, akkor gondosan választ receptet, körültekintéssel vásárolja meg az alapanyagokat. A teremtés koronájának célja, hogy a konyhaművészetét megcsillogtatva finom étel kerüljön az asztalra. Nemcsak a filmekben láttam eddig ilyet, hanem erre élő példa az édesapám, aki imád főzni, de nem ám csak bográcsban az udvaron. Jöjjön hát az ő zseniális harcsapaprikás receptje! Mellette én csak kukta voltam, figyeltem és kóstoltam!  Ne feledjük, hogy az ...

Tovább Szólj hozzá

2015. sze 28.

Camembert sajtos sült körte, azaz légy Te a sztár a konyhában!

írta: Varázslat fakanállal
Camembert sajtos sült körte, azaz légy Te a sztár a konyhában!

20150926_132341 (1)

Nem vagy egy Jamie Olivér a konyhában? Mégis szeretnéd lenyűgözni a másikat? Nos, a camembert sajttal töltött sült körtével garantált a siker! Nem kell tudnod főzni, sőt még sütni sem egyszerűen csak vásárold meg a hozzávalókat és szinte csak egymásra rakva tedd be a sütőbe. Hogy ez nem is ördöngösség? Nem ám! Ez egy egyszerűen jó recept, amelynek titka, hogy a három összetevő jól lett összeválogatva. Igaz a mondás, a kevesebb az néha igenis több!

DSCF4594

Hozzávalók:
/2 személyre/
1/2 kg körte
100 g camembert sajt
5 dkg dióbél

DSCF4601

Elkészítés:
Az alaposan megmosott körtéket kettévágjuk, majd a belsejüket egy kiskanál segítségével kiszedjük. A körte belsejét vékonyra szeletelt camembert sajt darabokkal töltjük  meg, valamint ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása