Kapros juhtúrós palacsinta: az igazi ínyenc főétel
Létezik olyan ember, aki nem szereti a palacsintát? Nehezen tudom elképzelni, hiszen nagyon sok féléből választhatunk: kakaós, lekváros, túrós, nutellás, a híres hungarikum hortobágyi húsos palacsintáról már nem is beszélve. Korábban egy 100 éves recept alapján a századelő emberének a palacsintáját teszteltem, most egyszerűen csak finomra vágytam. Hirtelen ötlettől vezérelve került a palacsintába a juhtúró, amihez tökéletes párosítás a kapor.
Hogy milyen lett a végeredmény? A krémes kicsit sós töltelékkel a kapros juhtúrós palacsinta beleillik az ínyenc főételek repertoárjába.
A receptet ajánlom a juhtúró szerelmeseinek!
Hozzávalók:
Tésztához:
5- 7 ek. liszt
/gluténmentes palacsinta liszt/
1 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
csipetnyi só
1/2 csomag szárított élesztő
étolaj
Töltelékhez:
10 dkg juhtúró
2-3 evőkanál tejföl
kapor
Elkészítés:
A megadott hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk ki. Pár csepp olajjal felhevítjük a serpenyőt, majd merőkanál segítségével vékonyan a tésztát elterítjük, amikor átsült, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük. A juhtúrót simára keverjük a tejföllel és ízlés szerint kaporral fűszerezzük.
A kész palacsintát megtöltjük a kapros juhtúrós töltelékkel és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!