Kapros juhtúrós palacsinta: az igazi ínyenc főétel

 

20160110_111852

Létezik olyan ember, aki nem szereti a palacsintát? Nehezen tudom elképzelni, hiszen nagyon sok féléből választhatunk: kakaós, lekváros, túrós, nutellás, a híres hungarikum hortobágyi húsos palacsintáról már nem is beszélve. Korábban egy 100 éves recept alapján a századelő emberének a palacsintáját teszteltem, most egyszerűen csak finomra vágytam. Hirtelen ötlettől vezérelve került a palacsintába a juhtúró, amihez tökéletes párosítás a kapor.
Hogy milyen lett a végeredmény? A krémes kicsit sós töltelékkel a kapros juhtúrós palacsinta beleillik az ínyenc főételek repertoárjába.
A receptet ajánlom a juhtúró szerelmeseinek!

20160110_111749

Hozzávalók:

Tésztához:
5- 7 ek. liszt
/gluténmentes palacsinta liszt/
 1 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
csipetnyi só
1/2 csomag szárított élesztő
étolaj

Töltelékhez:
10 dkg juhtúró
2-3 evőkanál tejföl
kapor

20160110_112107

Elkészítés:
A megadott hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk ki. Pár csepp olajjal felhevítjük a serpenyőt, majd merőkanál segítségével vékonyan a tésztát elterítjük, amikor átsült, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük. A juhtúrót simára keverjük a tejföllel és ízlés szerint kaporral fűszerezzük.

20160110_111927

A  kész palacsintát megtöltjük a kapros juhtúrós töltelékkel és melegen tálaljuk.

 Jó étvágyat!