Csirkés brokkolis egytálétel szezámmaggal
Könnyed és gyors ételre vágysz? Szeretnél egy kicsit újítani az ízvilágodon? Akkor itt a remek alkalom, a letisztult ízvilágot a sárgarépa édeskés és a brokkoli zöld ízének párosítása alkotja, egy kis szezámmaggal megbolondítva. Így a csirkés brokkolis egytálétel önmagában is megállja a helyét, nem kell feltétlenül köretet készítened hozzá. Igaz a mondás, hogy a kevesebb az néha igenis is több!
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
2 db sárgarépa
60 dkg csirkemell
1-2 ek. étolaj
só, bors
1 marék szezámmag
1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd csíkokra vágott csirkemellet hozzáadjuk. Sóval borssal ízesítjük és a húst egy kicsit megpirítjuk, majd félig megpároljuk. Egy lábasban a hasábra vágott sárgarépát sós vízben 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkoli rózsákat és félig puhára főzzük. Végül a serpenyőben félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a leszűrt előfőzött zöldséget és készre pároljuk.
Tálalás:
A kész egytálételt melegen tálaljuk, a tetejére szezámmagot szórunk. Tálalhatjuk rizzsel, de köret nélkül önmagában is megállja a helyét.
Jó étvágyat!