Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Amerikai palacsinta, fogd rá a nyuszira!

Bevallom, hogy sose tudtam normális palacsintát sütni. Hiába, hogy bármilyen tortát meg tudok sütni vagy bármilyen ételt el tudok készíteni. Ez az egy dolog mindig ki fogott rajtam vagy az íze nem volt az igazi gluténmentesen vagy a palacsinta megfordítása nem ment zökkenőmentesen.  A karantén miatt a családom az ország különböző pontjain van otthon így gyakran használjuk a videóhívást. Egyik ilyen alkalommal épp a beszélgetés közben a tesóm barátnője amerikai palacsintát készített és egy üveg nutellával és frissen sütött palacsintával vettek részt  a csevejben. Diéta ide vagy oda nagyon megkívántam, olyan guszta volt a tényérjukon. Elkértem a receptet és a palacsinta sütési praktikára is kiváncsi voltam. Újra neki álltam hát tesztelni a képességeimet, pedig közben a digitális mérlegben lévő elem is lemerült, így csak megsaccolni tudtam a liszt mennyiséget. Nem igazán áltattam magam, hogy  jó lesz így, gondoltam sok lekvárral majd kompenzálom az ízét. A végeredmény azonban mindent felülmúlt pedig kicsit több fahéj borult bele, mégis isteni lett. Ajánlom kezdőknek is, mert egyszerű desszert! Szép húsvétot! A nassolást pedig  fogd rá a nyuszira!  :-)

Hozzávalók:
225 g finom liszt (vagy gluténmentes liszt)
1 db tojás
1 csomag sütőpor
3 ek. barna cukor
1 ek. étolaj
1 késhegynyi fahéj

Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba öntjük hozzáadjuk a sütőport, a barna cukrot, a tejet  és a tojást, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát nem kapunk. Ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Előmelegített teflonserpenyőben aranybarnára sütjük a palacsinták mindkét oldalát. Kis adagokban süssük ki, mivel a tészta nem folyik úgy szét, mint a sima palacsintáé, így nem lesz vastag.
Jó étvágyat! 

Köszi Mesi a receptet és a közös virtuális sütést!

 

 

Édesköményes-banános smoothie, a zsírgyilkos ital

Az egy hónapja tartó karanténban, azt kezdtem tapasztalni, hogy nincs étvágyam. Elvagyok délig is reggeli nélkül, majd legközelebb négykor leszek éhes és bennem van, ez a " jaj mit együnk már megint" érzés. Elmaradt a diéta és nem is igazán az a része, hogy kevés szinhidrátot eszek vagy a cukormentesség, hanem a sokszor keveset eszek elve. Este hatra már sikerült azt produkálni, hogy farkas éhség tört rám és egyszerre próbáltam az egész napi kaja mennyiséget bepótolni. Két-három nap után ráálltam reggel a mérlegre és a sejtésem beigazolódott, ha így folytatom a kilók a rekord sebességgel fognak felkúszni rám, hiába edzek itthon kétnaponta. Rájöttem, hogy a megoldás újra az lesz, hogy el kell kezdeni időre enni.   A hűtő aljában megtaláltam az édesköményt, amit két hete vettem és bevillant, hogy a smothiek beiktatása gyors és egyszerű megoldás lehet napi egy étkezés kiváltására.  Bevallom most próbáltam ki először, ezt a különleges zöldséget. Rögtön beleszerettem már az illatába is, az íze pedig üdén keleties és ráadásul zsírégető hatása is van.

Hozzávalók:
1 banán
1 marék  apróra vágott édekömény
1 kisebb alma
1/2 liter mentes ásványvíz

Elkészítés:
A megmosott és meghámozott hozzávalókat a turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük  az ásványvizet és összeturmixoljuk.

Jó felfrissülést!  :-)

süti beállítások módosítása